Atac violent al ruşilor, la Zaporojie. S-au tras şapte rachete asupra clădirilor înalte, sunt mai mulţi morţi VIDEO

Bombardamentele forţelor ruse au dus la moartea a cel puţin două persoane în cursul nopţii de miercuri spre joi în oraşul Zaporojie din Ucraina şi au avariat sau distrus mai multe clădiri rezidenţiale şi au cauzat incendii masive, a declarat joi dimineaţă guvernatorul regional Oleksandr Staruh. De asemenea, cel puţin cinci persoane sunt încă prinse sub dărâmături.

06 oct. 2022, 10:51
Atac violent al ruşilor, la Zaporojie. S-au tras şapte rachete asupra clădirilor înalte, sunt mai mulţi morţi VIDEO

O femeie a murit în bombardamentul de la Zaporojie, iar o alta în drum spre spital, forţele ruse lansând şapte atacuri, a scris Staruh pe aplicaţia de mesagerie Telegram. „Cel puţin cinci persoane sunt sub dărâmături”, a spus el.

Multe persoane au fost salvate. Printre ele, o fetiţă de trei ani, care acum este sub îngrijire. Operaţiunea de salvare continuă„, a adăugat oficialul ucrainean, citat de Unian.

Zaporojie este una dintre cele patru regiuni anexate de Rusia. Anexarea a fost condamnată de aliaţii Ucrainei, iar Kievul spune că nu va accepta niciodată capturarea ilegală a unor teritorii ale sale prin forţă.

Citeşte şi Presa lui Putin recunoaşte haosul din armată şi publică declaraţiile ruşilor mobilizaţi: „Trăim ca animalele, nu avem nimic”

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat statului rus să preia controlul asupra centralei nucleare din Zaporojie, cea mai mare din Europa şi administrată în continuare de ingineri ucraineni, deşi a fost capturată de forţele ruse din primele momente ale războiului.

Centrala este chiar pe linia frontului, iar ambele părţi s-au acuzat reciproc de bombardamente şi au atras atenţia asupra riscului unui dezastru nuclear.

Citeşte şi Experţii ruşi spun condiţiile în care va izbucni un „mare război nuclear cu rachete”. Mai mulţi sateliţi de recunoaştere ai NATO au fost scoşi din funcţiune