Presa lui Putin recunoaşte haosul din armată şi publică declaraţiile ruşilor mobilizaţi: „Trăim ca animalele, nu avem nimic”

Ziarul Pravda, cunoscut ca o publicaţie care glorifică caracterul și opera lui Vladimir Putin, scrie despre haosul care a avut loc după ce Rusia a mobilizat recruţii și i-a trimis la antrenament la Belgorod și Taman.

06 oct. 2022, 10:37
Presa lui Putin recunoaşte haosul din armată şi publică declaraţiile ruşilor mobilizaţi: „Trăim ca animalele, nu avem nimic”

Publicaţia, care servește în mod normal ca instrument de propagandă rusă, transmite de data aceasta informații care nu îi sunt favorabile lui Putin și armatei ruse. Potrivit Pravdei, militarii Batalionului 1 Tancuri și Diviziei 1 Taman nu au semnat niciun contract cu statul rus. Au primit mitraliere, dar nu documente militare.

Mobilizarea nu a fost oficializată în niciun fel și nici nu s-au deschis conturi bancare pentru salarii. Luptătorii au fost trimiși în păduri, unde locuiesc în tranșee pe care le-au săpat singuri, timp de șase zile. Ziarul apropiat de Putin a publicat mărturii ale soldaților care descriu haosul de pe câmpul de luptă.

Citeşte şi Experţii ruşi spun condiţiile în care va izbucni un „mare război nuclear cu rachete”. Mai mulţi sateliţi de recunoaştere ai NATO au fost scoşi din funcţiune

„Nu ne-au dat corturi, trăim în tranșee pe care le-am săpat singuri. În momentul de față suntem 400 aici, în Taman și nu avem de gând să mergem nicăieri până nu primim ajutor de la stat”, a spus unul dintre soldații mobilizați din Taman, în timp ce altul a confirmat pentru Pravda că nici la Belgorod situaţia nu este cu nimic mai bună:

Suntem vreo 500 de oameni înarmați, dar niciunul dintre noi nu este atașat la nicio unitate, trăim ca niște animale de o săptămână, fără sprijin logistic. Nu avem absolut nimic, nimeni nu are nevoie de noi, nimeni nu ne sună. Nu am făcut niciun antrenament, ne cumpărăm propria mâncare, ca să nu mai vorbim că ne lipseşte muniția”.

Citeşte şi Primul soldat rus care s-a predat în cadrul programului „Vreau să trăiesc” rupe tăcerea: „Am căutat cum să mă predau ca să nu fiu ucis”