Atacul armat din Aurora: Văduva unei victime dă în judecată psihiatra presupusului atacator

Văduva unei victime a atacului armat comis în iulie într-un cinematograf din Aurora (Colorado, în vestul Statelor Unite) a depus plângere împotriva psihiatrei presupusului atacator, pe care o acuză de neglijenţă, a anunţat justiţia miercuri, relatează AFP.

RomaniaTV.net
17 ian. 2013, 06:59
Atacul armat din Aurora: Văduva unei victime dă în judecată psihiatra presupusului atacator

Chantel Blunk, văduva lui Jonathan Blunk – una dintre cele 12 persoane care au fost ucise în atacul armat de la 20 iulie -, o acuză pe psihiatra Lynne Fenton că „nu a adoptat măsuri de precauţie rezonabile”, care ar fi permis o evitare a masacrului.

James Holmes, în vârstă de 25 de ani, urmează să fie inculpat la 12 martie. El este acuzat că a deschis focul asupra publicului unui film care rula la miezul nopţii, „Batman – The Dark Knight Rises”, omorând 12 persoane şi rănind alte 70.

Depusă la un tribunal federal din Denver, plângerea vizează Universitatea din Colorado, cinci persoane neidentificate şi pe Lynne Fenton, directoarea serviciilor de psihologie din cadrul universităţii, unde James Holmes studia neuroştiinţele.

Potrivit plângerii, presupusul atacator i-a spus la 11 iunie psihiatrei, cu o lună înainte de atacul armat, că prezenta „fantasme asupra ideii de a ucide mulţi oameni”, un comentariu pe care Fenton l-a semnalat echipei de evaluare a ameninţărilor la adresa universităţii.

Totuşi, atunci când un oficial din cadrul echipei a întrebat-o pe psihiatră dacă este oportună o internare a lui James Holmes, în vederea unei evaluări psihiatrice de 72 de ore, aceasta ar fi răspuns negativ.

Potrivit plângerii, internarea presupusului atacator ar fi permis împiedicarea atacului armat. Reclamanta evaluează la peste 75.000 de dolari prejudiciul creat ei şi copiilor săi.

„Universitatea Colorado din Denver îşi exprimă cea mai vie compasiune faţă de victimele (atacului) de la cinematograful din Aurora şi faţă de familiilor lor”, a declarat Jacque Montgomery, un purtător de cuvânt al universităţii, citat într-un comunicat. Dar „plângerea nu are niciun fundament, nici din punct de vedere legal şi nici din punct de vedere al faptelor”.