Atacul de panică, cum apare şi cum se tratează

O persoană care suferă un atac de panică are reacţii intense, pe care nu le poate controla: inima îi bate foarte tare, valuri de căldură îi inunda corpul, apare senzaţia de sufocare. Nu sunt cunoscute statistici exacte, însă se apreciază că între 5 şi 10% dintre oameni suferă de atac de panică, izolat sau repetat.

RomaniaTV.net
26 mai 2014, 07:13
Atacul de panică, cum apare şi cum se tratează

Atacul de panica se caracterizeaza prin brutalitate, sosind pe neasteptate si fiind foarte intens. O criza se manifesta in general printr-o activitate cardio-respiratorie mai rapida si mai intensa decat de obicei si prin simptome neurosenzoriale: ameteala, frisoane.

Citeşte şi Cât de nocive pot fi emoţiile puternice pentru sănătate

Durata unui atac de panica este in general de cateva minute, insa poate dura si jumatate de ora. In timpul crizei, cel ce sufera atacul de panica este ingrozit ca va muri, cel mai frecvent din cauza unei crize cardiace. Odata calmat, el resimte o mare usurare, dar si o oboseala puternica.

Simptomele atacului de panica

Atunci cand o persoana are un atac de panica, ea are cel putin patru dintre urmatoarele simptome: transpiratie, palpitatii, tremuraturi, sufocare, respiratie taiata, nod in gat, durere sau jena toracica, greata, ameteala, instabilitate, pierdere a simtului realitatii, teama de pierdere a controlului de sine, teama de moarte, parastezie, frisoane, bufeuri.

Articol integral pe CuradeMiere.ro.