Atacuri cu cuţite în sudul Londrei. Un bărbat a murit şi alte zece persoane au fost rănite

Atacuri cu cuţite în sudul Londrei. Un bărbat a murit şi alte zece persoane au fost rănite într-o serie de incidente, în noaptea de vineri spre sâmbătă, informează dpa şi Reuters. Doi dintre cei răniţi în urma incidentelor din Croydon se află în stare critică, a precizat poliţia metropolitană.

06 feb. 2021, 12:29
Atacuri cu cuţite în sudul Londrei. Un bărbat a murit şi alte zece persoane au fost rănite
Atacuri cu cuţite în sudul Londrei

Atacuri cu cuţite în sudul Londrei. Un presupus atacator şi o victimă au fost reţinuţi, a menţionat poliţia. Potrivit autorităţilor, nu există informaţii care să indice că a existat o legătură între incidentele semnalate.

Citeşte şi: Români puşi pe distracţie în Londra, trimişi acasă de un poliţist de origine română. Reacţia tinerilor când poliţistul le vorbeşte pe limba lor VIDEO

Atacuri cu cuţite în sudul Londrei

Au fost „o serie de altercaţii inutile şi extrem de violente, inclusiv una care s-a soldat în mod tragic cu pierderea unei vieţi„, a afirmat într-un comunicat o responsabilă a poliţiei londoneze, Nicky Arrowsmith. Poliţia şi-a sporit prezenţa în zonă, potrivit Agerpres.

Marea Britanie vaccinează anti-Covid 140 de persoane pe minut

Marea Britanie vaccinează anti-Covid, în medie, 140 de persoane pe minut. În Londra vor exista centre de vaccinare cu program non-stop, a dezvăluit ministrul britanic responsabil cu campania de vaccinare, Nadhim Zahawi.

Până în momentul de față, aproape 4 milioane de persoane din Marea Britanie au primit prima doză de vaccin, arată cele mai recente date. Dintre acestea, aproximativ 450.000 au fost imunizați și cu cea de-a doua doză.

Marea Britanie e în acest mooment pe locul al cincilea în lume după numărul de decese asociate COVID-19 și a încercat să grăbească procesul de vaccinare, în încercarea de a stopa infectările și de a face economia să funcționeze din nou. 3.857.266 de persoane au primit prima doză de vaccin până acum şi 449.736 au primit cea de-a doua doză.

Vaccinăm în medie 140 de persoane pe minut cu prima doză. Aceasta este media, aşa că unele zone se descurcă chiar mai bine”, a declarat Zahawi.

Procesul de vaccinare se va îmbunătăţi pe măsură ce deschidem mai multe centre de vaccinare mari, 17 în total în această săptămână şi 50 până la sfârşitul lunii ianuarie”, a mai spus el, conform Agerpres.