Atacuri în apropiere de Insula Şerpilor! Navă rusă, în flăcări după riposta forţelor ucrainene

Nava rusă "Vsevolod Bobrov", folosită pentru transport logistic, a luat foc, după ce ce a fost lovită de o rachetă lansată de forţele ucrainene în zona insulei Şerpilor. Vasul a fost remorcat către portul Sevastopol, a anunțat Serhii Bratciuk, purtător de cuvânt al Administrației militare regionale din Odesa, citat de CNN.

12 mai 2022, 21:45
Atacuri în apropiere de Insula Şerpilor! Navă rusă, în flăcări după riposta forţelor ucrainene

Atacuri în apropiere de Insula Şerpilor, în cea de-a 78-a zi a războiului din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Administrației militare regionale Odesa a vorbit despre modul în care navă de sprijin rusă, „Vsevolod Bobrov” a fost lovită de militarii ucraineni, conform agenţiei Unian.

„Datorită acțiunilor militarilor noștri, nava logistică Vsevolod Bobrov a luat foc. Este una dintre cele mai noi din flota rusă”. a declarat Serhii Bratchuk, purtător de cuvânt al Administrației militare regionale Odesa, conform agenţiei Unian.

Citeşte şi: Rusia apelează la mercenari, recrutează 20.000 de soldați pe Superjob.ru. Salariul modest oferit

Anterior, publicația BlackSeaNews a scris despre incendiul de pe nava „Vsevolod Bobrov”. Jurnalistul Serhiy Vysotskyi a precizat că racheta ucraineană Neptune a lovit nava.

„Vsevolod Bobrov” a dus pe Insula Șerpilor întăriri, inclusiv sisteme de rachete antiaeriene. „Vsevolod Bobrov” a fost lansată în 2016, dar apoi construcția navei a fost oprită din cauza lipsei de componente importate. După finalizarea la 21 august 2021, nava a fost inclusă în Flota Mării Negre.

Raportul de dimineață al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei conține informații relevante despre o altă navă pierdută de ruși. Potrivit unui corespondent Unian, rușii au pierdut o altă navă de război în Marea Neagră. Cu toate acestea, circumstanțele pierderii nu au fost specificate.

În aprilie, crucișătorul ucrainean Neptun a distrus crucișătorul Moscova, nava amiral a Flotei rusești din Marea Neagră , care a fost trimis pe Insula Șerpilor de către polițiștii de frontieră din Insula Șerpilor la sfârșitul lunii februarie.

Dacă informațiile se confirmă, ar fi a treia sau a patra navă pe care rușii o pierd de la declanșarea invaziei în Ucraina, conform Digi24. Cea mai spectaculoasă pierdere rămâne nava-amiral a flotei de la Marea Neagră, „Moskva”, care s-a scufundat la 14 aprilie, după ce la bord a avut loc un incendiu ce ar fi fost declanșat de un atac cu rachete al ucrainenilor.

Citeşte şi: Forțele ruse, aproape de gurile Dunării, pe Insula Șerpilor. Dîncu: România monitorizează cu mare atenţie această situaţie, posibila dezvoltare a conflictului spre Odesa