Atacuri în interiorul coaliției de guvernare. Marius Budăi, luat la țintă: „A devenit plângăciosul național!”

Deputatul PNL Gabriel Avrămescu îl atacă dur pe ministrul Muncii Marius Budăi, în contextul în care acesta nu a întocmit proiectul legii pensiilor, chiar dacă acest lucru era asumat prin PNRR.

30 oct. 2022, 15:29
Atacuri în interiorul coaliției de guvernare. Marius Budăi, luat la țintă: „A devenit plângăciosul național!”

În cadrul Conferinței Județene a seniorilor liberali buzoieni, deputatul Gabriel Avrămescu i-a reproșat ministrului Muncii, Marius Budăi, că întârzie elaborarea unui proiect de lege a pensiilor, cu principii sănătoase, care să asigure eliminarea inechităților din acest domeniu.

„În 2020, unii care se dau a fi colegii și partenerii noștri de coaliție promiteau pensii majorate cu 40%. Ați văzut aceste majorări? Nu, pentru că politica, pe partea stângă a spectrului, se face doar o dată la 4 ani, promițând salarii și pensii mai mari. E singurul lor program de guvernare, din totdeauna. L-ați auzit să vorbească despre proiecte, despre dezvoltare. Cu promisiuni de majorări de pensii au încercat mereu să câștige capital electoral, și din păcate, au și reușit. Domnul Budăi, care în ultima vreme a devenit plângăciosul național, se plânge la televizor de soarta pensionarilor, dar nu spune un lucru: că până la finele anului trebuia să vină cu o nouă lege a pensiilor, e un jalon asumat prin PNRR, în momentul în care a fost stabilit”, a declarat Gabriel Avrămescu, potrivit news.ro.

Citește și: Marius Budăi, despre creșterea pensiilor: „Nu voi intra într-o licitație de procente

Parlamentarul a vorbit și despre faptul că trebuie să se facă o distincție clară între pensiile de serviciu, de care beneficiază militarii și pensiile speciale.

„Să facă distincția între pensia de serviciu şi pensia specială. Militarii nu au pensii speciale, ei au pensii de serviciu. Militarii trebuie respectaţi şi apreciaţi. De altfel, într-un studiu recent al Băncii Mondiale se recomandă să nu se umble la aceste pensii de serviciu, mai ales în contextul actual geopolitic pe care -l traversăm cu toţii. Întrebarea noastră este de ce nu a apărut acest proiect al legii pensiilor? Colegii din coaliţie uită că recomandarea Comisiei Europene e să se vină cu un proiect de lege a pensiilor, nu cu o ordonanţă de urgenţă, pe care există riscul de a fi modificată în Parlament”, a adăugat deputatul PNL.

Citește și: Ce spune ministrul Marius Budăi despre majorarea vârstei de pensionare și despre cumulul acesteia cu salariul