Marius Budăi, despre creșterea pensiilor: „Nu voi intra într-o licitație de procente”

Unul dintre cele mai discutate subiecte în momentul actual este desprre majorarea pensiilor. Seniorii așteaptă cu sufletul la gură să știe cu ce procent se va majora pensia lor.

29 oct. 2022, 19:59
Marius Budăi, despre creșterea pensiilor: „Nu voi intra într-o licitație de procente”

Unul dintre cele mai discutate subiecte în momentul actual este desprre majorarea pensiilor.  După ce premierul Nicolae Ciucă a anunțat că intenționeză să mărească pensiile cu un procent de 15%, la fel ca și președintele țării, Klaus Iohannis, Marius Budăi a fost cel care a susținut o majorare a pensiilor cu 10%.

Marius Budăi: „Nu intru într-o licitație de procente”

După ce în urmă cu câteva zile a amintit că PSD a venit în coaliţie cu o creştere de 10 procente şi tot ceea ce este peste 10% nu este decât în interesul cetăţenilor, astăzi când a fost  întrebat dacă există bani pentru o majoare de 15 %, acesta a fost foarte ferm.

„Am spus și repet că nu intru în licitație de procente. Am făcut o propunere de 10%. Eu cred că s-a văzut cine are grijă de pensionari încă de anul trecut când nu era criza la facturi, când nu exista război. Pentru noi, PSD vorbesc faptele. Noi PSD nu intrăm în această licitație. Nu licităm pe seama seniorilor”, a declarat acesta într-o intervenție televizată la România TV.

Întrebat de asemenea dacă a avut vreo discuție cu premierul Nicolae Ciucă, Marius Budăi a mărturist că nu a vorbit cu absolut nimeni. Toodată el a mai precizat că în acest moment există buget pentru majorarea pensiilor.

Premierul Ciucă afirmă că susține creșterea pensiilor cu 15% și un salariu minim de 3.000 de lei

În această săptămână, în cadrul unei vizite la Bruxelles acesta a afirmat că susține creșterea pensiilor cu 15% și majorarea salariului minim la 3.000 de lei.

„Avem pe masă o decizie a Comisiei prin care 10% din fondurile coeziune din cadrul 2014 – 2020 pot fi folosite astfel încât să se combată sărăcia energetică, să fie sprijinite persoanele vulnerabile, să fie sprijinite IMM-urile, să se asigure locuri – muncă.Avem nevoie ca pe baza bugetului și a fondurilor UE să facem modificările necesare pentru a vedea cum putem sprijini bugetul cu acești bani, ce bani ne rămân pentru a putea să ne ducem în creșterea pensiilor cu 15%, dacă se poate cu mai mult de 15%, și cu salariului minim la 3.000 de lei”, a spus acesta.

Citește și:Rusia somează SUA să-şi retragă armele nucleare „tactice” din Europa şi să înceteze testarea lor în exerciţii comune sub egida NATO

Citește și: Vladimir Putin vrea să îi atragă pe cetățenii din Occident de partea sa: „Luptați pentru salariile voastre! Rusia nu e dușmanul”