În fiecare an, Apanova ajuta 1.500 de persoane defavorizate cu ajutorul echipelor de zi şi de noapte. În centrul social, acestea au parte de toate condiţiile pentru a se spala, a-si schimba hainele si a primi o masa.
„E un lucru bun ca se face acest atelier de insertie si daca cei care vor participa la acest atelier vor exista persoane care vor indeplini criteriile si vor avea calitatile necesare ii asteptam sa lucreze la noi”, spune directorul Apa Nova, Epsică Chiru.
„Acest spatiu si tot centrul de zi care este deschis in fiecare zi de luni pana vineri MUSCA vin in medie 50 oameni unde fac dus unde au posibilitate sa se consulte cu un medic cu un psiholog”, a declarat Isabelle Scuiller, preşedintele Asociaţiei Samusocial România.
În plus, asistenţii sociali îi ajută pe beneficiarii programului sa faca demersurile necesare pentru obtinerea actelor de identitate si a indemnizaţiilor ce li se cuvin ca şi drepturi.
Asociatia Samusocial din Romania a fost infiintata in anul 2003 la initiativa Ambasadei Frantei din Romania, a Samusocial International si Medici fara Frontiere. Asociatia activeaza conform metodei Samusocial, respectand politicile Samusocial International. Echipele mobile si personalul insotitor al centrului de zi au in grija persoane adulte fara adapost care traiesc in Bucuresti. Aceste persoane nu beneficiaza in general de niciun tip de protectie sociala sau acces la orice fel de ingrijire iar Samusocial este singura lor posibilitate de a fi conectati la societatea civila.