MAE a emis o atenţionare de călătorie în Bulgaria. COD ROŞU de caniculă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în Bulgaria că, până marţi, sunt în vigoare un cod roşu şi unul portocaliu de caniculă.

02 aug. 2021, 13:53
MAE a emis o atenţionare de călătorie în Bulgaria. COD ROŞU de caniculă

Atenţionare de călătorie în Bulgaria. Codul roșu este valabil pentru regiunile Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora, Haskovo, Yambol, Pleven, Veliko Târnovo și Ruse, unde temperaturile vor depăşi 41 grade Celsius.

Codul portocaliu este valabil pentru regiunile Vidin, Montana, Vrața, Sofia, Sofia-regiune, Pernik, Kjustendil, Loveci, Gabrovo, Sliven, Smolian, Kârdjali, Târgoviște, Razgrad, Silistra, Șumen, Dobrici, Varna și Burgas, unde temperaturile se vor încadra între 38 şi 41 grade Celsius.

Citeste si Un grup de români, abandonat peste noapte în vama dintre Grecia și Bulgaria: „Au dormit pe scaune metalice, mese sau ciment”

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu un caracter de urgenţă pot apela numărul misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Citeşte şi Incendii devastatoare în Grecia şi Turcia. S-au înregistrat mai mult decese şi persoane spitalizate cu probleme respiratorii şi arsuri. GALERIE FOTO şi VIDEO