Atentat asupra unui autocar cu fotbaliști. Cel puțin cinci morți

Un autocar cu fotbaliști a fost ținta unui atentat produs în această seară. Cinci persoane și-au pierdut viața. 

30 iul. 2021, 20:09
Atentat asupra unui autocar cu fotbaliști. Cel puțin cinci morți

Atentat asupra unui autocar cu fotbaliști. Un dispozitiv exploziv amplasat sub un autocar ce transporta jucători de fotbal în oraşul-port somalez Kismayo a ucis vineri cel puţin cinci dintre aceştia, a anunţat poliţia, potrivit Reuters, scrie Agerpres.

Avem confirmaţi cinci morţi şi peste 12 răniţi şi câţiva jucători încă sunt dispăruţi, a declarat un ofiţer din cadrul poliţiei locale.

Atentat la birourile ONU. Este STARE DE URGENŢĂ de la miezul nopţii
Încă nu este clar cine se află în spatele atacului, dar preşedintele Somaliei, Mohamed Abdullahi Mohamed, a pus atentatul pe seama insurgenţilor din gruparea al-Shabaab, conectată reţelei teroriste al-Qaida.

Militanţii grupării al-Shabaab încearcă să înlăture guvernul central somalez şi desfăşoară de mai mulţi ani operaţiuni teroriste şi percep taxe pe comerţ, într-o campanie al cărei obiectiv este să introducă în Somalia legea islamică.

Premierul irakian a anunţat arestarea celor responsabili

Responsabilii pentru atentatul sinucigaş care a ucis luni 30 de persoane într-o piaţă populară din Bagdad, revendicat de organizaţia Stat Islamic, au fost arestaţi, a anunţat sâmbătă pe Twitter premierul irakian Mustafa al-Kazimi, mai scrie Agerpres.

I-am arestat pe toţi membrii celulei teroriste laşe care a planificat şi a comis atacul în piaţa al-Woheilat din Sadr City, o imensă suburbie populară şiită la est de capitală, şi vor fi aduşi astăzi în faţa justiţiei şi a poporului, a declarat Kazimi, citat de AFP.

Au fost aprobate întrebările pentru referendumul privind legea anti-LGBT a lui Viktor Orban, criticată aspru de UE
O sursă din cadrul ministerului de interne a declarat că se aşteaptă ca suspecţii, al căror număr nu a fost precizat, să facă „mărturisiri” televizate în zilele următoare, o metodă folosită în Irak în cazuri penale majore.

Atentatul cu bombă a avut loc luni seara târziu într-o piaţă populară din Sadr City, unde o mare mulţime de oameni făceau cumpărături în ajunul Eid al-Adha, cea mai importantă sărbătoare musulmană. Un atentator sinucigaş cu bombă şi-a detonat centura explozivă, omorând 30 de persoane, majoritatea femei şi copii, şi rănind peste 50, potrivit ultimului bilanţ oficial.

Cel puţin 13 morţi, inclusiv nouă chinezi, şi alţi 28 de chinezi răniţi în nord-vestul Pakistanului, în explozia unui autobuz; China denunţă un ”atentat”

Cel puţin 13 persoane – inclusiv nouă chinezi – au murit miercuri într-o explozie de origine încă necunoacută a unui autobuz, care s-a răsturnat apoi într-o râpă, în nord-vestul Pakistanului, potrivit unor surse din cadrul administraţiei şi poliţiei, relatează AFP.

La bordul vehculului se aflau ingineri, topografi şi personal chinez de mentenenţă care lucrează la construirea Barajului de la Dasu, în provincia Khyber Pakhtunkhwa.


loading...