Atentat cu bombă în oraşul pakistanez Peshawar soldat cel puţin 31 de morţi şi 76 de răniţi

Cel puţin 31 de persoane au murit şi 76 au fost rănite într-un nou atentat cu bombă comis duminică în oraşul pakistanez Peshawar, situat în apropierea frontierei cu Afganistanul

RomaniaTV.net
29 sept. 2013, 12:15
Atentat cu bombă în oraşul pakistanez Peshawar soldat cel puţin 31 de morţi şi 76 de răniţi

Bilanţul exploziei, produsă într-o piaţă aglomerată, a fost anunţat de Sahebzada Muhammad Anees, înalt responsabil local, şi confirmat de Jameel Shah, reprezentant al spitalului ‘Lady Reading’ din Peshawar.

Acesta este cel de-al treilea atentat cu bombă produs în ultima săptămâna în Peshawar şi în împrejurimi.

Exact cu o săptămână în urmă, cel puţin 80 de persoane au murit într-un dublu atentat sinucigaş ce a vizat o biserică din Peshawar, acesta reprezentând cel mai sângeros atac contra minorităţii creştine din Pakistan. La 27 septembrie, cel puţin 18 persoane au fost ucise şi 40 rănite într-un atentat cu bombă ce a vizat un autobuz transportând funcţionari publici în suburbiile oraşului Peshawar.

Violenţele survin în condiţiile în care guvernul de la Islamabad a propus iniţierea unor convorbiri de pace cu organizaţia Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) pentru a se pune capăt unei perioade de şase ani de insurecţie armată, care a cauzat moartea a mii de persoane în întreaga ţară.