Atentat cu colet-capcană în Italia, revendicat de anarhişti din cadrul FAI

Anarhiştii italieni din cadrul FAI au revendicat vineri explozia unui colet-capcană care l-a rănit pe directorul general al agenţiei însărcinată cu colectarea impozitelor în Italia, Equitalia, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 20:43
Atentat cu colet-capcană în Italia, revendicat de anarhişti din cadrul FAI

Înăuntrul coletului-capcană „era un mesaj semnat de FAI”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Organizaţia „Federazione Anarchica Informale” (FAI) a revendicat miercuri, la Frankfurt, trimiterea unei scrisori-capcană conţinând un exploziv puternic adresată lui Josef Ackermann, preşedintele celei mai importante bănci germane, Deutsche Bank. Însă această scrisoare a fost descoperită la timp şi dezamorsată.

A fost lansată o ancheză vizând un „atentat cu finalitate teroristă”.

Plicul, care a fost depus de la poşta din Milano, a explodat către ora 11.30 GMT (13.30, ora României), în momentul în care Marco Cuccagna, directorul Equitalia din 2008, l-a deschis.

Cuccagna „a fost rănit la mână şi la faţă, în momentul în care biroul de sticlă a fost spart” de suflul exploziei, a precizat pentru presă unul dintre adjuncţii directorului Equitalia, Angelo Coco. Cuccagna a fost operat cu succes la ambii ochi, pentru ca medicii să poată extrage fragmente de sticlă, iar apoi la o mână.

„I-am reconstruit trei degete de la mâna dreaptă, a căror funcţionalitate urmează să fie recuperată în proporţie de 95 la sută”, a declarat un chirurg de la Spitalul Sant’Eugenio din Roma, unde victima urmează să rămână internată aproximativ 20 de zile.

Premierul italian Mario Monti şi-a exprimat imediat „solidaritatea” cu directorul.