Atentat în Egipt, doi poliţişti au fost ucişi

Doi poliţişti au fost ucişi luni la Cairo în explozia unui dispozitiv în timp ce urmăreau un individ suspectat că a pus o bombă săptămâna trecută în apropierea unei moschei, a anunţat Ministerul egiptean de Interne, relatează AFP.

RomaniaTV.net
19 feb. 2019, 04:09
Atentat în Egipt, doi poliţişti au fost ucişi

Explozia, survenită lângă Moscheea Al Azhar, în centrul capitalei, a făcut de asemenea trei răniţi, poliţişti, şi a provocat moartea suspectului pe care îl urmăreau, a adăugat sursa.

„În timp ce membrii forţelor de securitate îl izolaseră pe individ şi erau pe punctul de a-l aresta şi controla, un dispozitiv exploziv în posesia lui s-a declanşat”, a explicat ministerul.

Poliţiştii se aflau în căutarea autorului unei tentative de atentat cu explozivi din apropierea moscheii din Gizeh, la periferia oraşului Cairo, vineri. Dispozitivul a fost în final dezactivat de poliţişti, potrivit ministerului.

Egiptul se confruntă cu un val de violenţe comise de extremişti după ce militarii l-au demis în 2013 pe preşedintele islamist Mohamed Morsi.

Atacurile se concentrează în principal în Peninsula Sinai din nordul ţării, dar lovesc şi în restul teritoriului.

Egiptul a lansat anul trecut o vastă campanie, intitulată „Sinai 2018” pentru a alunga gruparea islamistă Stat Islamic din această peninsulă şi „a curăţa” teritoriul acesteia de „terorism”.