Atentat la PALATUL PREZIDENŢIAL: Un poliţist a murit şi mai mulţi au fost răniţi

Un colonel de poliţie a fost ucis şi alte şase persoane au fost rănite luni într-un atentat cu bombă comis în apropierea palatului prezidenţial din Cairo, potrivit unor responsabili ai poliţiei egiptene, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

30 iun. 2014, 11:25
Atentat la PALATUL PREZIDENŢIAL: Un poliţist a murit şi mai mulţi au fost răniţi

Un dublu atentat cu bombă comis lângă palatul prezidenţial din Cairo s-a soldat cu moartea unui ofiţer de poliţie şi cu rănirea altor mai multor persoane.

O primă bombă a explodat, rănind trei persoane, după care deflagraţia unei a doua bombe a ucis un colonel de poliţie şi a rănit alţi trei poliţişti care controlau zona pentru dezamorsarea unor eventuale dispozitive explozive. A treia bombă, descoperită într-o grădină din apropierea palatului, a fost dezamorsată.

Grupul jihadist Ajnad Masr, care a revendicat în ultimele luni mai multe atentate în capitala egipteană, a avertizat recent că a plasat bombe în apropierea palatului prezidenţial din estul metropolei Cairo, dar a precizat că nu le-a detonat, pentru a evita uciderea civililor.

Citeşte şi TRAGEDIE: Peste 40 de morţi în explozia unei bombe într-un stadion de fotbal

Săptămână trecută, cinci explozii produse în staţii de metrou din Egipt s-au soldat cu doi morţi şi şase răniţi. Bombele au vizat un tribunal şi un centru de telecomunicaţii.