ATENTAT MAFIOT, dejucat de poliţişti. Vezi cine era ţinta

Poliţiştii de la "Crimă Organizată" din Caraş Severin, împreună cu procurorii DIICOT şi ofiţerii Serviciului Român de Informaţii, au reuşit împiedicarea unui atentat mafiot care viza asasinarea unui patron de discotecă din Reşiţa, informează pressalert.ro.

RomaniaTV.net
29 mai 2012, 07:25
ATENTAT MAFIOT, dejucat de poliţişti. Vezi cine era ţinta

Mai multe descinderi au fost efectuate marţi dimineaţă, fiind reţinuţi patru dintre membrii unei grupării, inclusiv liderul acesteia Bogdan Bujor.

Doi dintre membrii grupării au fost arestaţi săptămâna trecută, după ce în maşina lor poliţişti rutieri au găsit două pistoale, cartuşe, sticle incendiare, mănuşi, şepci prevăzute cu meşe şi ochelari de soare. Este vorba despre Ciprian Rîpanu şi Randi Tokar, iar asupra lor au fost descoperite un pistol cu glonţ marca Zoraki, calibrul 6,5 mm şi un pistol cu gaze.

Procurorii susţin că gruparea condusă de Bogdan Bujor a pus la cale în 23 mai asasinarea patronului unor localuri din Reşiţa, Laurenţiu Cătălin Radu, căruia anterior i-au fost distruse autoturismele şi i-au fost sparte geamurile casei.

„La nivelul DIICOT Biroul Teritorial Caraş-Severin au fost demarate cercetări în cadrul dosarului penal 23D/P/2012 având ca obiect infracţiunile de constituire în grup infracţional organizat şi şantaj, în cauză efectuându-se cercetări sub coordonarea directă a procurorului DIICOT faţă de numiţii M.D.F., B.B. şi alte cinci persoane pentru comiterea infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat şi şantaj”, au precizat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Activităţile de monitorizare şi documentare a infracţiunilor comise de grupul infracţional au fost făcute împreună cu Serviciul Român de Informaţii (SRI).

În contextul ideii de a-şi asigura supremaţia în lumea interlopă din oraş, supremaţie ce atrage avantaje pecuniare ca urmare a implicării în profitul unor acte infracţionale desfăşurate de alte persoane şi, totodată, pe fondul unor conflicte de natură financiară avute cu Laurenţiu Cătălin Radu, Ion Gheorghe, zis Toma, şi persoane din anturajul acestora, Bogdan Bujor a organizat activităţi de intimidare şi ulterior anihilare a concurenţei folosindu-i în aceste activităţi în principal pe Randi Tokar, Ciprian Rîpanu, Florina Urziceanu şi Sorin Sonea, precum şi alte persoane folosite punctual.

Începând cu luna martie a anului 2012, această grupare a organizat şi executat mai multe acte de violenţă având ca ţintă pe Laurenţiu Cătălin Radu, patronul mai multor localuri publice din Reşiţa şi pe prietenul acestuia Ion Gheorghe, zis Toma, consideraţi de grupare ca fiind principalii lideri ai lumii interlope din Reşiţa.

În urma investigaţiilor, anchetatori au stabilit că Bogdan Bujor, în 23 mai 2012, aflat în Bucureşti, a coordonat toate activităţile de pregătire a acţiunii, respectiv obţinerea datelor privind deplasarea ţintelor sale – Radu şi Toma -, planificarea misiunilor membrilor grupului aflaţi în Reşiţa, pregătirea autoturismului care urma să fie folosit pentru a fi evitată posibilitatea ca organele statului să-l identifice (un autoturism necunoscut în oraş cu numere false de Spania), asigurarea intrării în oraş fără a şti cineva acest fapt, având în vedere că din cauza evenimentelor anterioare el avea convingerea că va fi principalul suspect.

În dimineaţa de 21 mai 2012, Bogdan Bujor, împreună cu Tokar Randi, a venit în oraş luându-şi măsuri de precauţie. Florina Urziceanu s-a deplasat cu un autoturism în Gara Băile-Herculane de unde i-a preluat pe cei doi şi au venit toţi în Reşiţa pe drum ocolitor, respectiv pe ruta Bozovici-Anina.
La Reşiţa au mers într-o garsonieră pregătită de Sorin Sonea.

În 22 mai 2012 Bujor Bogdan a pândit domiciliul lui Laurenţiu Cătălin Radu, potrivit indicaţiilor date în 23 mai 2012 lui Tokar Randi.

În cadrul activităţilor de monitorizare fiind certă intenţia grupării, a fost sesizată, de către SCCO Caraş-Severin, Poliţia Municipiului Reşiţa, care a procedat la verificarea autoturismului indicat ca fiind folosit de suspecţi. Astfel, în jurul orei 20.30, Ciprian Rîpanu şi Randi Tokar, cei doi dintre membrii grupării ce făceau parte din celula de executare a actelor cu violenţă, au fost depistaţi în autoturism în imediata apropiere a locuinţei ţintei atentatului.

Ei au fost duşi la sediul Poliţiei Municipiului Reşiţa pentru cercetării, asupra lor fiind identificate două pistoale – unul marca Zoraki, calibru 9, şi 12 cartuşe aferente şi unul M 57 calibru 7,62 cu opt cartuşe aferente -, două perechi de mănuşi, două perechi ochelari de soare, o perucă, un pumnal şi două pet-uri cu miros de carburant.

În cazul Rîpanu şi Tokar, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa au solicitat instanţei arestarea preventivă a lor, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cererea fiind admisă, informează, vineri, 25 mai.

Judecătoria Reşiţa a emis unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.

În urma cercetărilor, luni, 29 mai, din dispoziţia procurorului DIICOT- Biroul Teritorial Caraş-Severin, poliţiştii din cadrul SCCO Caraş-Severin şi BCCO Timişoara, au procedat la efectuarea a nouă descinderi domiciliare şi conducerea la sediul DIICOT- Biroul Teritorial Caraş-Severin a unui număr de şase persoane, membrii ai grupării precum şi persoane suspecte a fi sprijinit activitatea acesteia.

De asemenea cu sprijinul DCCO din cadrul IGPR a fost identificat şi reţinut pe raza municipiul Bucureşti unul din liderii grupării, numitul Bogdan Bujor, care a fost adus la Reşiţa pentru cercetări, susţin anchetatorii. La percheziţia locuinţei unde se ascundea aceasta s-au găsit un pistol cu gaz, patru cuţite şi un dispozitiv anti-interceptare.