ATENTAT MANCHESTER. Politicienii români transmit mesaje de condoleanţe şi solidaritate

Politicienii români au ţinut să îşi exprime condoleanţele şi susţinerea pentru victimele atacului terorist de la Manchester Arena, din Manchester, Anglia, publicând mesaje pe reţelele de socializare.    

RomaniaTV.net
23 mai 2017, 07:46
ATENTAT MANCHESTER. Politicienii români transmit mesaje de condoleanţe şi solidaritate

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marţi, pe Facebook, că Ambadasa României la Londra este în permanentă legătură cu autorităţile britanice, pentru a afla dacă sunt români printre victime exploziei de la Manchester Arena, afirmând că „toate gândurile” se îndreaptă către cei afectaţi de atentat.

„Toate gândurile noastre se îndreaptă către familiile celor care şi-au pierdut viaţa şi către cei răniţi în urma exploziei din Manchester. Ambadasa României la Londra e în permanentă legătură cu autorităţile britanice, pentru a afla dacă sunt români printre victime. Numărul de urgenţă al misiunii diplomatice este 0044 7738716335”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, pe Facebook.

La rândul lui, preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a condamnat, marţi, atentatul de pe Manchester Arena, el menţionând că este alături de victimile şi familiile lor şi că speră ca printre cei răniţi să nu fie şi români.

„Condamn cu fermitate atentatul de pe Manchester Arena! Sunt alături de victimile şi familiile lor şi sper din tot sufletul ca printre cei răniţi să nu fie şi români!”, a scris Dragnea pe Facebook, el distribuind şi o fotografie reprezentând o arenă cu public, pe care este imprimat mesajul „Pray for Machester”.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri dimineaţă, un mesaj pe Twitter, în limba engleză, în care se declară ”indignat şi întristat de vestea groaznică” din Manchester

”Revoltat şi întristat de vestea groaznică din #Manchester. Gândurile noastre se adresează victimelor şi celor dragi. Solidaritate cu Regatul Unit”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Twitter.

Ian Hopkins, şeful poliţiei din Manchester, a declarat că acesta este cel mai terifiant incident pe care forţele de ordine din oraşul britanic l-au avut de înfruntat până în prezent.

El a adăugat că peste 400 de ofiţeri de poliţie au fost desfăşuraţi noaptea trecută la faţa locului.

Potrivit acestuia, incidentul este tratat precum un atac terorist, poliţia considerând că actul a fost întreprins de o singură persoană.

Atacatorul ar fi decedat în urma exploziei. El ar fi purtat asupra sa un dispozitiv explozibil pe care l-a detonat. Poliţia investighează dacă acesta a acţionat de unul singur.