Atentat sângeros, bomba a explodat în mijlocul pieţii, sunt 35 de morţi şi zeci de răniţi, iar bilanţul nu e final

Cel puțin 35 de persoane au murit, alte câteva zeci au fost rănite, în urma unui atentat cu bombă produs într-o piață din orașul Kalya, districtul Orakzai, în nord-vestul Pakistanului, la câteva ore după ce mai mulți separatiști înarmați au atacat Consultatul Chinei de la Karachi, în sudul țării.

RomaniaTV.net
24 nov. 2018, 12:21
Atentat sângeros, bomba a explodat în mijlocul pieţii, sunt 35 de morţi şi zeci de răniţi, iar bilanţul nu e final

Tahir Ali, un oficial din poliției, a declarat că cele mai multe victime ale atentatului din nord-vestul Pakistanului erau membri ai minorității musulmane șiite, potrivit agenției The Associated Press.

Nicio grupare nu și-a asumat răspunderea pentru explozia din regiunea Orakzai din nord-vestul Pakistanului.

Imran Khan, premierul Pakistanului, a condamnat atentatul, afirmând că este un „act de terorism”. Liderul de la Islamabad a mai afirmat că autoritățile vor lua măsuri pentru a depista și pedepsi pe cei responsabili pentru atacurile din Orakzai și Karachi.

Tot vineri, în sudul Pakistanului, trei indivizi înarmați au atacat consultatul Chinei de la Karachi. În urma acestui incident au murit doi agenți de poliție și doi civili, cât și cei trei atacatori.

Atacul de la Karachi a fost revendicat de separatiștii din regiunea Baluchistan, despre care Pakistanul a afirmat în trecut că ar fi susținuți de India.

Ministerul indian de Externe a condamnat prompt atacul terorist asupra Consulatului chinez de la Karachi.