Atentat sângeros în Afganistan: cel puţin 32 morţi IMAGINI şocante UPDATE

Atentat la Kandahar. Cel puțin 32 oameni au murit într-un atac cu bombă la o moschee, în timpul rugăciunilor.

15 oct. 2021, 15:24
Atentat sângeros în Afganistan: cel puţin 32 morţi IMAGINI şocante UPDATE

Atentat în Afganistan UPDATE. Bilanţul provizoriu al exploziilor produse vineri într-o moschee şiită din Kandahar, în sudul Afganistanului, se ridică la cel puţin 32 de morţi şi 53 de răniţi, a declarat pentru AFP o sursă medicală.

„Treizeci şi doi de morţi şi 53 de răniţi au fost aduşi la spital până acum”, a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al spitalului central din Kandahar, sub acoperirea anonimatului.

Exploziile au lovit moscheea Fatemieh, cunoscută şi sub numele de moscheea Imam Bargah, în centrul Kandahar, al doilea cel mai mare oraş din ţară, la momentul rugăciunii săptămânale de vineri.

Atentat în Afganistan.  Moscheea era plină la ora atentatului. Cel puțin 15 ambulanțe au fost trimise la fața locului de autorități.

Atacul a fost, aparent, executat de un atentator sinucigaș.  Un martor citat de AFP susține că ar fi fost, de fapt, trei deflagrații: la intrarea principală, în locul unde credincioșii se spală și într-un al treilea loc, neprecizat.

Fostul preşedinte american Bill Clinton, la Terapie Intensivă din cauza unei infecţii

Corespondentul BBC Secunder Kermani arată că este de așteptat ca atentatul să fie revendicat de ISIS-K, gruparea jihadistă locală afiliată ISIS.

Qari Saeed Khosti a afirmat că autorităţile strâng informaţii despre deflagraţie, care s-a produs în timpul tradiţionalei slujbe săptămânale a musulmanilor, la câteva zile după ce organizaţia Stat Islamic a revendicat bombardarea unei moschei şiite din oraşul Kunduz (nord), soldată cu numeroase decese.

Nematullah Wafa, fost membru al consiliului provincial local, a afirmat că explozia a avut loc la moscheea Imam Bargah, din centrul oraşului Kandahar, şi există numeroase victime, dar fără a oferi alte detalii.

Libanul, sub teroarea violenţelor. Premierul a declarat zi de doliu naţional, după ce şase oameni au fost ucişi de sniperi în revoltele de stradă de la Beirut
Pe rețelele sociale au apărut imagini filmate la locul atentatul. Podeaua lăcașului de cult este acoperită de cadavre iar localnicii caută supraviețuitori.

https://www.youtube.com/watch?v=l9lRlj7YO00