Atentat sinucigaş în Somalia. Au murit cel puţin 39 de oameni

Cel puțin 39 de persoane au murit și aproximativ 50 au fost rănite duminică într-un atentat sinucigaș cu mașină-capcană într-o piață din Mogadiscio, a declarat un oficial local, la câteva zile după ce Somalia și-a ales un nou președinte.

RomaniaTV.net
19 feb. 2017, 18:22
Atentat sinucigaş în Somalia. Au murit cel puţin 39 de oameni

Mașina era condusă de un kamikaze, a precizat Ahmed Abdulle Afrax, primarul districtului Wadajir unde s-a produs explozia.

„Am transportat 39 de cadavre și există multe alte persoane rănite”, a declarat pentru Reuters dr. Abdikadir Abdirahman, directorul unui serviciu de ambulanță.

Spitalul din orașul Madina a primit 47 de răniți, a spus managerul unității, dr. Mohamed Yusuf.

Potrivit unui martor, piața unde s-a produs atentatul a fost distrusă.

Atacul nu a fost încă revendicat, însă tot mai multe atentate teroriste sunt comise în Somalia de Al-Shabaab, grupare islamistă insurgentă care luptă împotriva guvernului susținut de ONU.

Al-Shabaab a reușit să comită tot mai multe atacuri sângeroase cu bombă, deși a pierdut cea mai mare parte din teritoriul său, controlat acum de trupele de menținere a păcii ale Uniunii Africane care sprijină guvernul somalez.

Fostul premier Mohamed Abdullahi Mohamed, care are și cetățenie americană, a fost ales la 8 februarie președinte al Somaliei în urma unui vot al parlamentarilor, promițând să lupte cu cele două flageluri majore din țară: corupția și combatanții islamiști shebab.

Somalia este răvășită din 1991 de un război civil. Agențiile internaționale de ajutor au atras atenția că seceta pune în pericol de foamete mari părți din țară.