Atentat terorist în Camerun soldat cu morţi şi răniţi

Un atentat sinucigaş s-a petrecut, joi, în apropierea unei moschei dintr-un sat situat în apropiere de frontiera cu Nigeria. Unsprezece persoane şi-au pierdut viaţa şi patru au fost rănite, au informat autorităţile locale şi militare citate de presa franceză. 

30 iun. 2016, 10:41
Atentat terorist în Camerun soldat cu morţi şi răniţi

Atentatul a fost atribuit grupării jihadiste nigeriene Biko Haram. „După slujbă, credincioşii s-au grupat sub un cort, la Djakana”, a relatat un responsabil local. „Un kamikaze s-a detonat şi a ucis 11 persoane. Patru au fost rănite”, a precizat acesta.

Teroristul sinucigaş era un băiat care se afla în spatele unui militar camerunez, s-a detonat când a ajuns în apropierea moscheii.

Gruparea teroristă Boko Haram a cărei putere s-a diminuat simţitor, duce o luptă de gherilă în special împotriva civililor, după ce fiefurile jihadiste cameruneze au fost distruse în mare parte printr-o operaţiune mlitară regională.

Citeşte şi ATENTAT TERORIST în TURCIA: Jihadiştii nu au ales la întâmplare data comiterii atacului. Au aşteptat o ZI FASTĂ

În Camerun, s-au produs multe atentatele sinucigaşe care au fost provocate de adolescenţi – în special fete – şi care s-au soldat cu mulţi morţi.

Secta islamistă care vrea să instaureze un califat în nord-estul Nigeriei şi i-a jurat credinţă Statului Islamic, anul trecut, a ucis 15.000 de persoane şi a constrâns peste 2 milioane de oameni să fugă din cauza violenţelor petrecute în Nigeria, Tchad, Niger sau Camerun în ultimii şapte ani.