Atentat terorist, un autobuz a fost aruncat în aer la trecerea peste un pod, la Damasc. Cel puţin 13 persoane au fost ucise

Cel puţin 13 membri ai personalului militar sirian au fost ucişi într-un atac cu bombă plasată la marginea drumului, în timp ce autobuzul lor traversa un pod în centrul Damascului miercuri dimineaţă devreme, în ceea ce oficialii au spus că a fost o explozie "teroristă.

20 oct. 2021, 11:51
Atentat terorist, un autobuz a fost aruncat în aer la trecerea peste un pod, la Damasc. Cel puţin 13 persoane au fost ucise

Televiziunea de stat siriană a postat pe contul său de Telegram imagini ale cabinei carbonizate a autobuzului şi membri ai echipelor de salvare puteau fi văzuţi îndepărtând fragmente de corpuri. Canalul a anunţat că cel puţin 13 persoane au fost ucise şi trei rănite.

Două dispozitive explozive au sărit în aer în timp ce autobuzul se afla pe podul Hafez al-Assad, potrivit televiziunii, conform căreia un al treilea dispozitiv a fost dezactivat de o echipă de genişti a armatei.

Anul acesta, asupra vehiculelor armatei au avut loc mai multe atacuri în estul Siriei, comise de militanţi suspectaţi că aparţin Statului Islamic, care încă operează în zona întinsă de deşert.

Citeşte şi Atacuri cu bombă în Afganistan: Statul Islamic revendică atacurile și spune că 35 de talibani au murit sau au fost răniți

Potrivit Naţiunilor Unite, cel puţin 350.000 de persoane au fost ucise în războiul civil ce a început acum un deceniu.

Exploziile la Damasc au fost rare de când forţele loiale preşedintelui Bashar al-Assad au luat sub control enclavele rebelilor din jurul oraşului. Ajutat de prezenţa militară a Rusiei şi de miliţiile şiite ale Iranului, Assad controlează acum cea mai mare parte a ţării.

Citeşte şi Război în Orient. Israel a bombardat Siria, patru morţi. Iranul ameninţă cu rachete de croazieră


loading...
Partenerii noștri