ATENTATE BELGIA: Au fost identificate încă două victime ale atentatelor

Autorităţile belgiene au identificat miercuri încă două victime ale atentatelor teroriste, soldate cu 31 de morţi şi 205 răniţi. Este vorba de Leopold, un tânăr care studia dreptul la Universitatea Saint-Louis din Bruxelles, şi Olivier Delespesse, agent al federaţiei Valonia-Bruxelles, scrie RTL.

RomaniaTV.net
23 mart. 2016, 15:02
ATENTATE BELGIA: Au fost identificate încă două victime ale atentatelor

Decesul studentului Leopold Hecht a fost confirmat de Universitatea Saint-Louis din Bruxelles. Acesta a fost ucis în deflagraţia produsă la staţia de metrou Maelbeek, din apropierea instituţiilor europene, unde 20 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce Khalid el Bakraoui s-a detonat în vagon.

Agentul Olivier Delespesse a fost ucis, de asemenea, în explozia de la staţia Maelbeek.

Agenţia de presă marocană a anunţat că printre morţi se numără şi un cetăţean din Maroc.

Anterior, autorităţile belgiene au indentificat prima victimă a atentatelor teroriste de marţi, o femeie peruană, mamă a două fetiţe gemene în vârstă de trei ani.

Adelma Tapia Ruiz, în vârstă de 37 de ani, se afla la biroul de check-in pe aeroportul Zaventem atunci când a avut loc dublul atentat şi se pregătea să plece la New York, pentru a-şi vizita rudele.

Soţul său şi cele două fiice au supravieţuit atacului. Potrivit presei, fetele fugiseră să se joace cu numai câteva clipe înainte de explozie, iar tatăl lor era cu ele.

Marţi dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 31 de persoane, iar peste 205 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Statul Islamic a revendicat atacurile de marţi de la Bruxelles, potrivit unui comunicat publicat de agenţia Amaq News, apropiată teroriştilor.