Atentate în lanţ cu maşini-capcană, în Bagdad, soldate cu peste 30 de morţi şi 98 de răniţi

Cel puţin 30 de persoane au murit joi şi alte 98 au fost rănite în explozia a cinci maşini-capcană în diferite cartiere din Bagdad, a informat joi o sursă a poliţiei agenţia EFE, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
15 aug. 2013, 09:20
Atentate în lanţ cu maşini-capcană, în Bagdad, soldate cu peste 30 de morţi şi 98 de răniţi

O nouă serie de atentate a avut loc la Bagdad, joi, provocând moartea a cel puţin 9 persoane şi rănind altele 30, potrivit unor surse oficiale, citate de AFP.

Trei maşini-capcană şi o bombă amplasată la marginea unui drum au explodat în capitala Irakului, afectând trei sectoare, dintre care două majoritar şiite şi un cartier mixt sunnit-şiit.

Una dintre maşinile-capcană a explodat în apropiere de sediul postului de televiziune Al-Ahad, afiliat unei grupări şiite.Cel mai mare număr de victime s-a înregistrat în districtul Al Kazamiya, din Nord, unde cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi 20 au fost grav rănite în explozia unei maşini-capcană din apropierea unei staţii de autobuz.

Începând de dimineaţă, cinci maşini capcană au explodat în patru sectoare ale capitalei, ucigând cel puţin 21 de persoane şi provocând 68 de răniţi, potrivit surselor oficiale.

Forţele de securitate desfăşoară operaţiuni de anvergură în regiunea Bagdad şi în vecinătatea capitalei, după evadarea a sute de deţinuţi între care şi şefi ai Al Qaida, în urma unui spectaculos asalt din iulie revendicat de un grup afiliat reţelei extremiste.

Majoritatea atentatelor sunt revendicate de ramura irakiană a reţelei sunite a Al Qaida.