ATENTATE PARIS. Adevăratul CREIER al asaltului terorist nu ar fi Abdelhamid Abaaoud

ATENTATE PARIS. Prezentat oficial ca fiind "creierul" atentatelor de la Paris şi Saint-Denis, din 12 noiembrie, Abdelhamid Abaaoud nu ar fi fost decât un simplu executant. Aceasta este noua ipoteză în cazul jihadistului care ar fi organizat atentatele din Franţa.

30 nov. 2015, 12:52
ATENTATE PARIS. Adevăratul CREIER al asaltului terorist nu ar fi Abdelhamid Abaaoud

Adevăratul organizator al atentatelor din Franţa ar fi Abou Mohammed al Adnani, pe numele lui adevărat Taha Subhi Falaha, un jihadist sirian cu rang înalt în ierarhia organizaţiei Stat Islamic, scrie presa franceză.

Putător de cuvânt al Daesh (acronimul pentru Stat Islamic), al-Adnani controla, în cadrul organizaţiei, şi o reţea de celule teroriste gata de acţiune în orice moment ar fi primit vreun ordin să organizeze atacuri în cel puţin cinci ţări europene, între care se numără şi Belgia, Franţa şi Marea Britanie.

Citeşte şi Dezvăluire-şoc în atentatele din Paris: Ultimele cuvinte ale jihadistului Salah Abdeslam

Este supranumit şi „ministrul atentatelor”, a declarat criminologul Alain Bauer, săptămâna trecută, când a fost invitat la o emisiune de pe Europe 1. „Abdelhamid Abaaoud nu este creierul atentatelor (…) Este un supraveghetor. Adevăratele creiere ale acestor operaţiuni stau liniştite acasă”,a  mai afirmat expertul criminolog.