ATENTATE PARIS. Anunţul care cutremură lumea. Ce pregăteşte ISIS

Gruparea Statul Islamic (SI) are probabil în pregătire și alte operațiuni asemănătoare cu atacurile de la Paris, a declarat luni, la Washington, directorul CIA, John Brennan.

RomaniaTV.net
16 nov. 2015, 20:19
ATENTATE PARIS. Anunţul care cutremură lumea. Ce pregăteşte ISIS

„Cred că nu este singura operațiune pe care gruparea Statul Islamic a avut-o în pregătire. Nu consider în niciun caz” atacurile de la Paris ca fiind „un eveniment izolat”, a spus șeful agenției americane de informații, în cadrul unui think tank la Washington.

Gruparea Statul Islamic „nu se limitează la activitățile sale criminale din Irak și din Siria și la crearea de francize locale în Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est și Africa, ci a creat un program de operațiuni externe pe care îl aplică în prezent, cu efecte mortale”, a declarat Brennan.

„Serviciile de securitate și de informații lucrează chiar în acest moment din greu pentru a vedea ce pot face mai mult pentru a le preveni”, a spus el.

Franța și Europa trebuie să se pregătească pentru noi atentate, a declarat luni premierul francez Manuel Valls, indicând că peste 150 de percheziții au fost efectuate pe teritoriul francez în mediile islamiste de la atentatele de la Paris care s-au soldat cu 129 de morți.

Premierul britanic David Cameron a declarat la rândul său luni că atacurile comise vineri la Paris „ar fi putut avea loc” în Marea Britanie, șapte atentate fiind evitate ‘în ultimele șase luni’ în Regatul Unit.

Cinci dintre atacatorii-kamikaze care au comis atacurile de la Paris au fost identificați. Zece dintre apropiații lor au fost reținuți, iar în Franța și Belgia au loc operațiuni de amploare ale poliției.