ATENTATE PARIS. Principalul suspect a contactat un avocat

Salah Abdeslam, teroristul dat în urmărire internaţională pentru participare la comiterea atentatelor de la Paris, a luat legătura cu un avocat din Belgia.

RomaniaTV.net
14 ian. 2016, 19:22
ATENTATE PARIS. Principalul suspect a contactat un avocat

Salah Abdeslam este principalul suspect căutat după atacurile teroriste comise pe 13 noiembrie 2015 în Paris. O sută treizeci de persoane au fost ucise în atentatele revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Potrivit surselor citate, Salah Abdeslam a luat legătura cu avocatul belgian Sven Mary. Agenţia Belga nu oferă detalii despre data formulării solicitării şi nu există indicii privind locul în care s-ar afla teroristul belgian de origine marocană.

Avocatul Sven Mary a refuzat să comenteze informația, iar Parchetul federal belgian a menţionat că ‘nu este vorba deocamdată decât despre un zvon față de care nu vom reacționa’.

‘Dacă, mâine, Salah Abdeslam m-ar solicita, aș accepta să fiu avocatul lui’, a declarat totuși Sven Mary la sfârșitul lunii decembrie, într-un interviu acordat cotidianului Le Soir.

În urmă cu câteva zile, într-un interviu difuzat de postul VRT, avocatul s-a arătat foarte critic față de Parchetul federal, acuzându-l că întreține un climat de teamă.

Salah Abdeslam, vizat de un mandat de arestare internațional, este în continuare de negăsit. La percheziția întreprinsă la 10 decembrie într-un apartament din Bruxelles, poliția a descoperit urme de substanțe explozive, centuri artizanale și amprenta digitală a lui Salah Abdeslam. În presa belgiană s-a speculat că Abdeslam ar putea fi dispus să se predea.