Atentatorul de la Oslo, ofensat de verdictul de nebun

Anders Behring Breivik - atentatorul care a îndoliat Norvegia în luna iulie, ar putea scăpa de închisoare. Doi psihiatri numiţi de instanţă să-l evalueze l-au catalogat drept nebun. El spune că e ofensat de verdictul medicilor şi susţine că e perfect sănătos.

RomaniaTV.net
30 nov. 2011, 09:15
Atentatorul de la Oslo, ofensat de verdictul de nebun

De asemenea, politicienii şi chiar cetăţenii de rând din Norvegia privesc cu neîncredere diagnosticul psihiatrilor. Dacă diagnosticul se confirmă, Breivik va ajunge probabil, într-un spital de boli mentale.

„În primul rând, persoana observată era în stare psihotică atunci când a comis crimele. În al doilea rând, persoana observată era în stare psihotică şi în timpul şedinţelor. În concluzie, experţii cred că Anders Behring Breivik e nebun”, a declarat procurorul Svien Holde, citat de BBC.

Aceasta este concluzia la care au ajuns cei doi psihiatri, după ce s-au întânit cu Brievik de 13 ori. Se pare că atentatorul de la Oslo suferă de schizofrenie .

„Procesul continuă în felul următor: raportul nostru va merge acum la o comisie de specialitate. Dacă memebrii ei vor să dezvoltăm vreun punct din document, o vom face. Dacă nu, raportul e final din punctul nostru de vedere. Ce va face instanţa cu el, asta nu mai e treaba noastră. Acest tip de raport e mai degrabă consultativ. Nu noi decidem cum e utilizat ci curtea”, a declarat unul dintre psihiatrii care l-a consultat pe Breivik.

În luna aprilie, Anders Breivik va fi judecat pentru atentatele care s-au soldat cu 77 de morţi şi 151 de răniţi. El şi-a recunsocut faptele însă a pledat nevinovat. A declarat că dorea numai să avertizeze oamenii asupra invaziei musulmane în Europa. Politicienii şi cetăţenii norvegieni consideră că medicii au dat intenţionat publicităţii un diagnostic greşit, pentru a-l marginaliza pe atentator. Şi pentru a da o lovitură mişcărilor de extremă dreaptă din Europa.


loading...