Atentie! Ce carne mănâncă copilul tău

Din ce în ce mai multe surse de informare în ceea ce priveşte alimentaţia copiilor ne transmit să fim atenţi la carnea pe care o dăm de mâncare copiilor noştri. Pe de-o parte ştim cu toţii că nutrienţii din carne sunt importanţi pentru armonioasa dezvoltare a unei fiinţe umane, iar copiii au nevoie de proteinele din carne pentru creierul şi musculatura lor, dar pe de altă parte specialiştii în alimentaţia copiilor avertizează: carnea de pui (şi nu numai) din comerţ poate avea hormoni care duc la tulburări hormonale serioase la unii copii.

RomaniaTV.net
08 aug. 2016, 07:30
Atentie! Ce carne mănâncă copilul tău

Sunt cazuri de fetite si chiar baietei diagnosticati cu un nivel prea mare de estrogen in corp, fapt ce duce la tot felul de anomalii pentru varsta lor: transpiratie excesiva urat mirositoare la copii mici, par pubian la 4 ani, noduli la san la 8 ani, chisturi ovariene la 6 ani. Medicii recomanda prudenta in consumul carnii de pui si al produselor derivate din pui: organe si oua.

Analizele de laborator se pare ca arata o cantitate mare de hormoni de crestere in aceste pasari pregatite rapid si pe banda rulanta ca sa fie scoase la vanzare. Cererea e mare, populatia e numeroasa si deci industria trebuie sa presteze ca sa satisfaca acest mecanism.

Citeşte şi  Top 10 cele mai bune alimente pentru COPILUL TĂU

Din pricina hormonilor de crestere existenti in anumite carnuri consumate apar nu doar tulburari hormonale la copii cu silueta normala, dar si tulburari de greutate, cazurile de copii supraponderali crescand ingrijorator in ultimii ani. De fapt, se creeaza depozite de grasime pe anumite zone ale corpului.

Iata care sunt principalele corelatii intre excesul de tesut adipos din anumite segmente ale corpului si dezechilibrele hormonale:

brate – insulina crescuta la ambele sexe torace anterior (piept)

– estrogen crescut, la ambele sexe (la barbati combinat frecvent si cu testosteron scazut si hiperinsulinism)

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO