Atenţie la ce cumpăraţi! Inspectorii au găsit mezeluri din carne de cal, măgar şi nutrie

Un control realizat de Protecţia Consumatorului a scos la iveală o mulţime de nereguli. Din 5.600 de kilograme de carne verificate, aproape jumătate nu se încadrau în normele legale, potrivit evz.ro.

RomaniaTV.net
17 feb. 2012, 06:41
Atenţie la ce cumpăraţi! Inspectorii au găsit mezeluri din carne de cal, măgar şi nutrie

Mezeluri din carne de cal, măgar sau chiar nutrie. Asta am putea găsi în mezelurile pe care le cumpărăm de la magazin. Avertismentul vine din partea lui Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Afirmaţiile sale sunt întărite de un control recent făcut de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, care, potrivit celor de la Evenimentul Zilei, a scos la iveală faptul că aproape jumătate din produsele controlate nu respectau normele legale.

Inspectorii au descoperit că un parizer de curcan conţinea de fapt şorici şi slănină de porc. De asemenea, s-au găsit crenvurşti de curcan care aveau în compoziţie doar 15% curcan, restul era carne de porc.

Inspectorii ANPC spun că a devenit o obişnuinţă a producătorilor să înlocuiască carnea de calitate superioară cu resturi precum şorici, tendoane, urechi sau grăsime. De asemenea, produse precum parizerul, crenvurştii sau salamul au un conţinut de proteine mai mic de 2%.

În urma controlului, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au dat 110 amenzi, în valoare de 437.500 de lei.