Atenţie la injecţiile cu botox! Aceste intervenţii au pericole PSIHOLOGICE

Publicat: Luni, 22 Aprilie 2013 17:49 // Actualizat: Luni, 22 Aprilie 2013 17:49 // Sursa: RTV.net

Femeile care apelează la injecţiile cu botox pentru a elimina ridurile de expresie sunt mai predispuse la depresie, întrucât nu pot să mai zâmbească aşa cum trebuie, afirmă un psiholog de la Universitatea Cardiff.

Tratamentul, care funcţionează prin "îngheţarea" temporară a muşchilor feţei, întrerupe acele semnale trimise la creier atunci când oamenii zâmbesc şi care îi fac să se simtă fericiţi, informează Daily Mail, citat de mediafax.ro.

Cu alte cuvinte, tratamentul cu botox ar putea cauza, indirect, depresie, afirmă autorul acestui studiu, psihologul Michael Lewis, de la Universitatea Cardiff.

Citeşte şi MITURI despre FRUMUSEŢE demolate

Botoxul este una dintre cele mai populare substanţe utilizate în tratamentele medicale şi cosmetice, pentru reducerea sau eliminarea ridurilor de expresie, prin injecţii realizate cu regularitate.

Studiile anterioare coordonate de Michael Lewis au arătat că tratamentul la nivelul ridurilor de pe frunte i-a făcut pe pacienţi să se simtă mai puţin deprimaţi. Întrucât ei nu mai puteau să se încrunte la fel de uşor, starea lor psihică s-a ameliorat.

Citeşte şi Semne ale îmbătrânirii şi soluţii de a scăpa de ele

Cel mai recent studiu al său a fost realizat însă pe un eşantion de 25 de femei care au apelat la injecţii cu botox contra ridurilor de pe frunte şi a ridurilor din colţul ochiului.

Pacientele au fost rugate să completeze chestionare şi să acorde note la capitolul "intensitatea stării de depresie", în următoarele patru săptămâni după încheierea tratamentului.

Citeşte şi Bolile şi semnele îmbătrânirii: Ce indică ridurile şi căderea părului despre sănătatea ta

Femeile care şi-au tratat ridurile de la colţul ochilor au obţinut scorul 12, în comparaţie cu scorul mediu - 7 - al femeilor care şi-au tratat ridurile de pe frunte -, un scor cu 50% mai mare.

"Expresiile pe care le avem pe feţele noastre influenţează emoţiile pe care le simţim. Zâmbim pentru că suntem fericiţi, dar zâmbetul în sine ne face totodată să ne simţim fericiţi", a declarat Michael Lewis.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 apr 18:04
...în sine ne face totodată să ne simţim fericiţi”, a declarat Michael Lewis. Source Article from http://www.rtv.net/atentie-la-injectiile-cu-botox-aceste-interventii-au-pericole-psihologice_76804.html ...
1
EUR
4.7834
RON
20 Feb
noapte 3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H