Atenţie la ofertele de turism „mincinoase”! Vezi ce a constatat ANAT

Peste 100 de site-uri vând vacanţe fără să deţină licenţă de turism, iar cele mai multe oferte, prezentate drept chilipiruri, sunt mincinoase, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Corina Martin.

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 11:51
Atenţie la ofertele de turism „mincinoase”! Vezi ce a constatat ANAT

„De peste un an şi jumătate a înflorit numărul de site-uri care oferă tot felul de chilipiruri, vacanţe în Republica Dominicană cu 200 de euro, patru nopţi la Predeal cu 100 de lei… Sunt firme care oferă servicii turistice, dar nu au licenţă de turism şi, în consecinţă, nu pot fi verificate sau amendate”, a spus Corina Martin. Ea a adăugat că foarte multe dintre ofertele prezentate de respectivele site-uri sunt „mincinoase”.

De exemplu, în cele mai multe cazuri dacă este vorba de un bilet de avion se comunică preţul fără taxe de aeroport sau fără bagaje.

Unele portaluri încasează pentru servicii turistice suma integrală, pe care o trimit apoi către un hotelier sau agenţie de turism. „Încasarea unor sume de bani pentru servicii turistice înainte de încheierea contractului cu turistul şi fără a avea o asigurare de insolvenţă este ilegală”, a afirmat preşedintele ANAT.

Altă categorie de site-uri încasează o sumă de bani, pe cupon sau voucher, care odată achiziţionat deschide drumul spre o anumită ofertă turistică a unei agenţii de turism sau hotel, urmând ca plata şi contractul să se facă ulterior.

„Acest lucru nu este altceva decât un comision încasat pe o vânzare şi nicidecum o taxă de publicitate, aşa cum încearcă ei să mascheze”, a spus Corina Martin.

ANAT consideră că ambele modalităţi de acţiune ale acelor site-uri sunt ilegale, aducând prejudicii grave agenţiilor de turism, dar şi clienţilor, care nu beneficiază de niciun fel de protecţie pentru serviciile turistice achiziţionate, sunt înşelaţi de cele mai multe ori şi nu beneficiază de asigurare de insolvenţă.

ANAT cere MDRT ca, dacă în cazul unei agenţii care lucrează cu un hotel neclasificat i se retrage licenţa, să li se retragă dreptul de funcţionare şi acelor hoteluri care lucrează cu site-uri nelicenţiate.

Totodată, asociaţia a anunţat că a exclus recent dintre membrii săi câteva agenţii de turism, respectiv Rex Travel, Big Travel, Premium Holidays, Sfara Tours, Ali Baba Tour, Universal Turism şi Aoyas International.

„S-au adunat mai multe reclamaţii împotriva lor. Un turist, de exemplu, a reclamat că a ajuns la aeroport şi biletele cumpărate nu fuseseră emise, iar alţii s-au plâns că li s-au promis anumite servicii în cadrul pachetelor plătite, dar au primit unele inferioare”, a mai spus Corina Martin.


loading...