ATENŢIE la tarifele de ROAMING. Iată în ce ţări plătiţi cel mai mult pentru apeluri

Atenţie la tarifele de roaming dacă mergeţi în vacanţă în străinătate. În unele ţări, un simplu apel sau deschiderea unei pagini de Internet vă poate costa foarte scump, informează România TV.

03 aug. 2014, 07:54
ATENŢIE la tarifele de ROAMING. Iată în ce ţări plătiţi cel mai mult pentru apeluri

În Uniunea Europeană tarifele de roaming sunt reglementate şi sunt menţinute la un nivel scăzut, însă situaţia este complet diferită în afara UE. Astfel, dacă vă aflaţi în vacanţă în Egipt şi doriţi să sunaţi în România un simplu apel vă costă peste 1 euro pentru un minut. De asemenea, în Muntenegru, o altă destinaţie favorită a turiştilor români, apelurile sunt mult mai scumpe decât în UE, astfel că dacă sunaţi din Muntenegru în România vă poate costa un minut chiar şi 2 euro. În Tunisia, însă, tarifele sunt şi mai mari, astfel că un apel vă costă peste 2 euro pentru un minut.

Tarife mai mari sunt la traficul de date. Astfel, dacă vă aflaţi într-un stat în afara UE şi doriţi să navigaţi pe Internet cu telefonul mobil, un simplu Mb costă între 8 şi 11 euro. Dacă navigaţi pe Internet în timp ce vă aflaţi în UE, traficul de date vă costă 0,2 euro/1Mb.

Acestea sunt tarife standard pentru că foarte multe companii de telefonie mobilă din România oferă tarife avantajoase dacă aveţi abonamente.

Citeşte şi A primit o factură URIAŞĂ de la Orange după ce a stat pe Facebook şi What’s App în vacanţă