Carrefour retrage de pe piaţă un produs. Este periculos pentru sănătate

Carrefour retrage de pe piaţă un produs, din cauza prezenţei peste limite a oxidului de etilenă în anumite loturi. Este vorba despre Mini Cheesburgers, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

RomaniaTV.net
14 nov. 2020, 11:51
Carrefour retrage de pe piaţă un produs. Este periculos pentru sănătate
Carrefour retrage de pe piaţă un produs

Carrefour

retrage de pe piaţă mini cheesburgerii deoarece s-a detectat prezenţa peste limite a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Carrefour retrage mini cheesburgerii

„Vă informăm că societatea Bretzel Burgard, a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului Mini Cheesburgers 155G Carrefour, ca urmare a unei alerte europene privind prezenţa peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului. Carrefour România S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Mini Cheesburgers 155G Carrefour, Cod EAN: 3560070953837, Loturi/DLC: 101600128 – 08/06/2021”, se arată în anunţul Carrefour, publicat pe site-ul ANSVSA.

Ce este oxidul de etilenă

Potrivit sursei citate, oxidul de etilenă poate prezenta un risc potenţial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung.

Retailerul recomandă persoanelor care deţin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, se menţionează în informarea transmisă de Carrefour către consumatori, publicată pe data de 10 noiembrie pe site-ul ANSVSA. Aceasta este activă până la data de 23 noiembrie 2020.

Carrefour este cel mai mare retailer european. În România, Grupul Carrefour numără 303 magazine, dintre care 32 de hipermarketuri ‘Carrefour’, 218 supermarketuri (203 magazine ‘Market’ şi 15 magazine ‘Express Orange’), 42 de magazine de proximitate ‘Express’, 10 magazine de proximitate ‘Contact’ şi un magazin de comerţ online.

În luna aprilie, directorul general al Carrefour, Alexandre Bompard, a anunţat că va renunța timp de două luni la 25% din salariul său fix, din cauza efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), în timp ce nivelul dividendelor pe care cel mai mare retailer european le va acorda pentru 2019 va fi redus la jumătate, transmite Reuters.

Totodată, directorul general al Carrefour a propus înghețarea salariilor fixe ale tuturor membrilor Comitetului executiv pe ansamblul acestui an și le-a cerut să renunțe la 10% din acestea timp de două luni, care corespund perioadei de vârf a crizei.