Atenţie, şoferi! Poliţiştii trag un semnal de alarmă din cauza poleiului

Temperaturile scăzute din ultimele ore dau bătăi de cap şoferilor. Centrul Infotrafic atenţionează conducătorii auto că pe mai multe drumuri din ţară s-a format polei şi îi sfătuieşte să fie atenţi.

05 ian. 2016, 17:54
Atenţie, şoferi! Poliţiştii trag un semnal de alarmă din cauza poleiului

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că marţi seara nu sunt anunțate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile sau a vreunui eveniment rutier, nici artere pe care să fie instituite restricții de tonaj.

Având în vedere faptul că Administrația Națională de Meteorologie a emis marţi o informare meteorologică de vreme rea (precipitații mixte și depuneri de polei) pentru numeroase zone ale țării, care va intra în vigoare în această noapte, poliţiştii recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă și să își echipeze autovehiculul în mod corespunzător (anvelope specifice sezonului rece, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste permanent prudenţă și să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, în așa fel încât să fie în măsură să evite pericolele care se pot ivi.

Conducătorilor auto li se recomandă, de asemenea, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Vezi: PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Meteorologii anunţă vânt, polei şi ninsori