ATENŢIE, şoferi! S-a instituit SENS UNIC pe două străzi din zona Pasajului Piaţa Sudului, de marţi

Administraţia Străzilor Bucureşti a anunţat că, începând de marţi, se instituie sens unic de circulaţie pe străzile Cărăruia şi Pajiştei din sectorul 4 al Capitalei, din zona Pasajului Piaţa Sudului. Cele două rute alternative au fost deschise recent circulaţiei pentru a fluidiza traficul auto în zona afectată de lucrări. 

04 oct. 2016, 05:47
ATENŢIE, şoferi! S-a instituit SENS UNIC pe două străzi din zona Pasajului Piaţa Sudului, de marţi

„Administraţia Străzilor va institui sens unic de circulaţie pe strada Cărăruia, între strada Pajiştei şi strada Mărţişor, dinspre strada Pajiştei către strada Mărţişor, şi sens unic de circulaţie pe strada Pajiştei, între strada Mărţişor şi strada Cărăruia, dinspre strada Mărţişor către strada Cărăruia, conform avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din data de 15 septembrie”, se arată într-un comunicat emis de Administraţia Străzilor.

De la data de 1 septembrie, a fost deschisă o rută alternativă pentru descongestionarea traficului din zona Piaţa Sudului, pe strada Cărăruia, în urma demersurilor făcute de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă. 

Traficul auto în zona Piaţa Sudului este restricţionat din cauza lucrărilor la pasajul subteran. Termenul oficial de finalizare a lucrării este luna decembrie 2018. Pasajul trebuia terminat la finalul anului trecut, însă termenul de execuţie a celei mai scumpe lucrări cu fonduri europene din Capitală a tot fost amânat de mai multe ori. 

CUM ARATĂ ACUM Pasajul subteran de la Piaţa Sudului şi cât a fost realizat din lucrare FOTOGALERIE

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului, cea mai mare lucrare de infrastructură rutieră realizată cu fonduri europene la Bucureşti, ar urma să fie dat în folosinţă în vara viitoare, potrivit ultimelor estimări ale municipalităţii, după ce termenul de finalizare a fost amânat de mai multe ori. Între timp, a fost prelungit şi termenul de implementare a proiectului, până la 31 decembrie 2018, astfel încât Bucureştiul să nu fie nevoit să dea înapoi banii plătiţi deja de Uniunea Europeană pentru proiectul „Modernizare infrastructură rutieră Piaţa Sudului”. Detalii, aici.