ATENŢIE şoferi! Se REINSTALEAZĂ camerele fixe cu radar

Uniunea Europeană ne impune să reinstalăm camerele fixe, dotate cu radar. Astfel, traficul va putea fi mai uşor supravegheat, iar şoferii care nu respectă viteza legală, pedepsiţi.

RomaniaTV.net
28 iul. 2012, 07:10
ATENŢIE şoferi! Se REINSTALEAZĂ camerele fixe cu radar

Poliţiştii aflaţi în maşini echipate cu aparate radar nu vor mai fi singura grijă a şoferilor. Uniunea Europeană ne impune ca, din 2013 pe drumurile principale din ţară să se reinstaleze aparatele radar fixe. Noua măsură ar trebui să intre în vigoare din toamnă când parlamentarii se vor întoarce din nou la lucru. Până atunci este vacanţă parlamentară şi nu se poate vota legea, informează România TV.

Din moment ce ele vor fi din nou funcţionale, practic şoferii vor fi supravegheaţi 24 de ore din 24. În cazul în care şoferii depăşesc limita de viteză legală, nu contează dacă nu se află un echipaj de poliţie în acea zonă, vor fi monotorizaţi şi amendaţi.

Reprezetanţii poliţiei spun că este foarte bine că această metodă să intre din nou în vigoare pentru că numărul accidentelor ar putea să scadă. Şeful direcţiei poliţiei rutiere, Lucian Diniţă, a declarat că Uniunea Europeană cere chiar un calendar de implementare a acestor sisteme.