Atenţie, un concediu de două săptămâni este periculos pentru organism. Opinia psihologilor

În timpul vacanţei, organismul începe să se recupereze și să acumuleze resurse abia în a treia săptămână, spune psihologul și endocrinologul Anton Poliakov.

02 aug. 2022, 22:18
Atenţie, un concediu de două săptămâni este periculos pentru organism. Opinia psihologilor

Psihologul spune că un concediu de două săptămâni, pe care îl iau cei mai mulţi români pe timpul verii, poate fi periculoas pentru organism. Specialistul a precizat că o vacanță sănătoasă ar trebui să dureze 28 de zile.

Potrivit lui Poliakov, în prima săptămână de concediu organismul experimentează stres și se adaptează la faptul că o persoană nu lucrează, ci se odihnește. În a doua săptămână, relaxarea și restabilirea psihicului începe în punctele cele mai problematice. Și abia în a treia săptămână corpul începe să acumuleze așa-numita marjă de siguranță, a explicat specialistul. În a patra săptămână de odihnă, în opinia sa, are loc o adaptare și o revenire la ritmul obișnuit al vieții.

Citeşte şi Cum să mâncăm în concediu fără să ne îngrășăm. Nutriţionistul ne-a dezvăluit secretele: „Avem tendinţa de a mânca mai mult”

Dacă o persoană se odihnește în acest mod, asta îi va fi suficient pentru un an de zile, iar psihicul său va fi în ordine”, a menționat Poliakov.

Psihologul este sigur că o perioadă mai scurtă de timp pentru corp și psihic nu va fi suficientă pentru odihnă și refacere. Potrivit acestuia, chiar și o vacanță de trei săptămâni va dăuna corpului, deoarece o persoană abia începe să se relaxeze și trebuie să revină brusc la un ritm de lucru. „În plus, dacă o persoană pleacă în vacanţă timp de șapte zile, atunci de fapt va avea mai mult stres decât odihnă. Cu atât mai mult dacă există supraalimentare, alcool și alte abuzuri”, a concluzionat specialistul.

Citeşte şi Unde a plecat Andreea Marin în concediu, alături de noul iubit (GALERIE FOTO)