Atenţie unde mergeţi la picnic şi faceţi grătar. Amenzile pot ajunge până la 5.000 lei pentru cei care nu respectă legislaţia

Este vară, este cald, iar pentru cei care nu-şi permit să meargă pe litoral, pădurile din jurul oraşelor sunt o alternativă mult mai ieftină. În weekend, spaţiile verzi din apropiere pădurilor şi râurilor sunt pline de români venişi să se relaxeze. Unii îşi aduc mâncare pregătită de acasă, alţii încing un grătar.

31 iul. 2022, 09:15
Atenţie unde mergeţi la picnic şi faceţi grătar. Amenzile pot ajunge până la 5.000 lei pentru cei care nu respectă legislaţia

Vremea se menţine caniculară, în special în zonele de sud ale României. În contextul temperaturilor ridicate, autorităţile au intensificat controalele pe teren cu scopul de a evita producerea de incendii de vegetaţie. O atenţie deosebită este acordată zonelor în care românii obişnuiesc să meargă la picnic sau pentru a încinge grătare.

Legea privind desfăşurarea activităţilor de picnic stabilește că grătarele în aer liber se pot organiza numai în zonele special amenajate pentru asta, potrivit avocatnet.ro.

Zonele indicate pentru activităţile de picnic sunt zonele ce apar în planurile de zonificare ale parcurilor aflate în interiorul localităţilor, precum şi zonele limitrofe pădurilor situate în intravilanul acestora.

Citeşte şi: Cât de sănătos e grătarul vara. Regulile de care trebuie să ţinem cont atunci când preparăm friptura

Ce amenzi riscă cei care fac gratare în zone interzise

Așadar, românii pot face grătare doar în zone special amenajate pentru picnic, marcate și dotate corespunzător. Conform reglementărilor, focul poate fi făcut doar în locurile special amenajate şi trebuie supravegheat în permanenţă, cei prinși că fac altfel riscând amenzi cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei.

Citeşte şi: Pericolul din farfurie! Carnea făcută pe grătar echivalează cu zece pachete de țigări! Românii trebuie să aibă mare grijă!