Atenţionare de călătorie: Cod portocaliu de furtuni puternice şi de ninsori abundente în zonele montane

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde sâmbătă şi duminică este cod portocaliu de furtuni puternice, cu vânt intens şi valuri violente, în zona Mării Egee, ceea ce ar putea duce la suspendarea unor curse maritime. De asemenea, în zonele de munte se aşteaptă ninsori.

23 feb. 2019, 06:53
Atenţionare de călătorie: Cod portocaliu de furtuni puternice şi de ninsori abundente în zonele montane

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, pentru perioada 23-24 februarie, Serviciul local de Meteorologie a emis un cod portocaliu de furtuni puternice, vânt cu intensitate de 9-10 pe scara Beaufort (viteză de aproximativ 90-105 km/h şi valuri violente, înalte de circa 12 metri) în largul Mării Egee şi căderi locale de ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, în zonele de munte.

Din cauza vântului puternic, există posibilitatea suspendării curselor maritime din porturile direct afectate.

Cetăţenii români care urmează să se deplaseze cu feribotul sunt îndrumaţi să contacteze, în prealabil, firmele de transport naval.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 şi cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


loading...
Partenerii noștri