Atenţionare de călătorie: Cod roşu de caniculă în Croaţia

Anumite regiuni din Croația se află sub cod roșu de caniculă marți și miercuri, în timp ce pentru restul țării a fost emisă atenționare meteorologică de cod portocaliu, informează Ministerul Afacerilor Externe într-o atenționare de călătorie.

12 iul. 2016, 12:43
Atenţionare de călătorie: Cod roşu de caniculă în Croaţia

Potrivit MAE, vizate de codul roșu sunt regiunile Osijek — Slavonia, Zagreb, Istria și Rijeka.

Se recomandă celor care călătoresc în Croația să se asigure că au la dispoziție suficiente lichide pentru o hidratare corespunzătoare și să evite expunerea directă la soare în aceste zile.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care doresc să se deplaseze în Croația ca, înainte de a pleca la drum, pentru informații actualizate, să consulte site-urile Automobil Clubului Croat, Companiei Naționale Croate de Căi Ferate, Autorității Portuare Croate și Agenției Croate de Aviație Civilă.

De asemenea, MAE recomandă consultarea site-ului instituției și reamintește că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” cu informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.