Atenţionare de călătorie pentru Italia! Pericol de prăbuşire a unui gheţar

Autorităţile din Italia au impus restricţii de călătorie în localitatea Courmayeur, Regiunea Valle d'Aosta, din cauza riscului prăbuşirii gheţarului Planpincieux (Val Ferret), a avertizat Ministerul Afacerilor Externe (MAE). 

RomaniaTV.net
07 aug. 2020, 15:19
Atenţionare de călătorie pentru Italia! Pericol de prăbuşire a unui gheţar

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Italiană că autorităţile locale din Courmayeur, Regiunea Valle d’Aosta, au atenţionat cu privire la riscul prăbuşirii gheţarului Planpincieux (Val Ferret). În consecinţă, începând cu data de 6 august 2020 şi până la noi dispoziţii, au fost impuse următoarele măsuri de siguranţă:

  • interzicerea circulaţiei rutiere şi pietonale în sensul urcuşului, pe strada comunală Val Ferret de la intersecţia cu fracţiunea Meyen;
  • evacuarea zonelor de risc din localitate;
  • interzicerea accesului în zonele respective;
  • suspendarea circulaţiei rutiere şi pietonale pe strada care duce către localitatea Rochefort;
  • suspendarea serviciului de Transport Public Local (începând cu localitatea La Palud)”, a transmis MAE.

Citete şi: Încă o ţară europeană impune restricţii de călătorie pentru români. 14 zile de carantină la intrarea în Slovenia

Astfel, MAE recomandă cetăţenilor români care se află sau intenţionează să se deplaseze în perioada imediat următoare în localitatea Courmayeur din Regiunea Valle d’Aosta să evite zona Val Ferret şi să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor locale, potrivit news.ro.

Totodată, MAE recomandă consultarea informaţiilor disponibile pe pagina de internet a Primăriei localităţii Courmayeur (http://www.comune.courmayeur.ao.it). De asemenea, ministerul aminteşte că persoanelor care sosesc în Republica Italiană şi care în ultimele 14 zile s-au aflat în România sau au tranzitat România li se aplică obligativitatea supravegherii medicale şi autoizolării pentru o perioadă de 14 zile. Sunt exceptaţi de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri / persoane şi personalul navigant.