Atenționare de călătorie pentru români! Grevă temporară în transportul public în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat o atenționare de călătorie pentru românii care intenționează să plece în Grecia. Personalul trenului de suprafaţă din Atena, care asigură legătura cu Aeroportul International „E. Venizelos”/STASY, a anunţat organizarea unei greve temporare.

30 ian. 2023, 23:37
Atenționare de călătorie pentru români! Grevă temporară în transportul public în Grecia
Atenționare de călătorie pentru români!

Atenționare de călătorie pentru români! Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că, pe data de 2 februarie, personalul trenului de suprafaţă din Atena, care asigură legătura cu Aeroportul International „E. Venizelos”/STASY, va organiza o grevă temporară.

Citește și El e pilotul ucrainean de 24 de ani care și-a dat viața pentru a salva civili într-o misiune de luptă în Donbas. „A murit ca un erou”

Atenționare de călătorie pentru români!

În acest caz, reprezentanții MAE îi sfăturiesc pe cetăţenii români că pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Totodată, MAE precizează că cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Mai mult, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor atena.mae.ro, salonic.mae.ro, ec.europa.eu, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Ciclon cu zăpadă peste Europa. Cod roșu de ninsori și ger în Grecia

Ministerul roman de externe a emis atenţionare de călătorie întrucât sunt asteptate perturbări în circulaţia rutieră, aeriana si maritimă. Ciclonul de zapada care a paralizat regiuni extinse din Italia, Austria și Slovenia va ajunge în zilele următoare si in Romania.

Autoritățile din Grecia au emis un cod roșu de precipitații mixte, însoțite de descărcări electrice, intensificări însemnate ale vântului, pe alocuri cu aspect de vijelie, pentru întreg teritoriul elen 25 – 27 ianuarie 2023. Vor fi înregistrate ninsori abundente în zonele de deal și în masivele muntoase din regiunile centrale și de nord ale țării.

Se vor înregistra perturbări atât în circulația rutieră și feroviară, cât și în orarul curselor aeriene, precum și întreruperi ale navigației maritime.

Citește și Cel puţin 25 de morţi şi peste 100 de răniţi într-o explozie lângă o moschee din Pakistan