Cel puţin 25 de morţi şi peste 100 de răniţi într-o explozie lângă o moschee din Pakistan

O explozie a distrus, luni, o moschee din incinta cartierului general al poliţiei din oraşul Peshawar, din nord-vestul Pakistanului. Plafonul s-a prăbuşit şi cel puţin 25 persoane au murit, zeci de alte persoane fiind rănite.

30 ian. 2023, 13:09
Cel puţin 25 de morţi şi peste 100 de răniţi într-o explozie lângă o moschee din Pakistan

Explozia puternică din interiorul moscheei din Peshawar s-a soldat cu cel puţin 25 de morţi şi 120 de răniţi, potrivit comisarului adjunct din Peshawar, Shafiullah Khan, citat de CNN.

Muhammad Asim, un purtător de cuvânt al spitalului Lady Reading din Peshar, a declarat iniţial că sunt 17 morţi şi 60 de răniţi, majoritatea poliţişti. CNN îl citează pe Mohammad Aijaz Khan, şeful poliţiei din Peshawar, care citează un bilanţ de 17 morţi şi 83 de răniţi.

Oficialii din domeniul securităţii spun că explozia, care a fost probabil provocată de un kamikaze, a avut loc în timpul rugăciunii de după-amiază din moschee, în timp ce înăuntru se aflau cel puţin 150 de persoane. Acoperişul moscheei s-a prăbuşit.

Complexul Poliţiei Capitalei din Peshawar este situat într-o zonă de înaltă securitate, oraşul fiind în apropierea graniţei cu Afganistanul.

Citeşte şi: Predicția care dă fiori lumii întregi. „Noul Nostradamus” spune când începe Al Treilea Război Mondial și care va fi cauza

Sediul Poliţiei se află în apropierea tribunalelor, a adunării provinciale, a cazărmilor armatei, a casei guvernatorului şi a reşedinţei şefului guvernului regional. Complexul include sediile departamentelor de combatere a terorismului şi de investigaţii.

Atacurile din trecut din regiunea de nord-vest a Pakistanului au fost comise de mişcarea talibană din această ţară, care este separată de grupul care controlează acum Afganistanul vecin.

Până în prezent, nicio grupare nu a revendicat atacul.

Citeşte şi: Olaf Scholz refuză să trimită avioane de luptă Ucrainei: „Nici nu se pune problema”