El e pilotul ucrainean de 24 de ani care și-a dat viața pentru a salva civili într-o misiune de luptă în Donbas. „A murit ca un erou”

Pilotul Danilo Murașko, în vârstă de 24 de ani, a fost ucis în timp ce se afla într-o misiune de luptă în Donbas. Anunțul a fost făcut luni, de Brigada 299 de aviație tactică, care a spus că și-a pierdut unul dintre cei mai buni ofițeri.

30 ian. 2023, 21:43
El e pilotul ucrainean de 24 de ani care și-a dat viața pentru a salva civili într-o misiune de luptă în Donbas. „A murit ca un erou”

Pilotul Danilo Murașko a fost ucis în timpul unei misiuni de luptă în estul Ucrainei pe 27 ianuarie. Avionul său a fost doborât de un avion de vânătoare rusesc.

Potrivit brigăzii, Murașko a încercat să-și devieze aeronava pentru a nu cădea peste clădirile rezidențiale din orașul Shabelkivka, regiunea Donețk. Efortul l-a costat timp și l-a făcut să zboare mai jos, motiv pentru care nu a putut ejecta în siguranță în cele din urmă. Murashko „a murit ca un erou”, a spus brigada, conform Kyiv Independent.

Citiți și: Rusia a atacat Ucraina cu rachete Kinjal. Zelenski aşteaptă să contraatace cu rachete Patriot

Pilotul ucrainean a efectuat 141 de ieșiri de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei pe 24 februarie. El a distrus aproximativ 70 de vehicule blindate rusești, peste 80 de mașini și aproximativ 30 de rezervoare de combustibil și a ucis aproximativ 600 de soldați ruși.

Danilo Murashko a primit titlul de Erou al Ucrainei postum. Între timp, bombardamentele rușilor continuă în Ucraina. Un atac cu bombă lansat duminică seara asupra unei clădiri rezidenţiale din Harkov, a ucis o persoană şi a rănit alte trei.

Oleh Siniehubov, şeful administraţiei militare regional a făcut precizări despre evenimentul tragic, pe pagina sa de Telegram.

„Un atac al inamicilor. Potrivit datelor preliminare, o rachetă S-300 a lovit o clădire rezidenţială cu patru etaje din Harkiv. Trei victime au răni minore. Din nefericire, o bătrână a murit. Soţul ei era aproape în momentul ataacului şi în mod miraculos nu a suferit răni grave. Clădirea a fost distrusă parţial”, a scris Siniehubov pe Telegram.

În ultima perioadă, Rusia a bombardat Ucraina cu rachete şi drone, care au ucis cel zeci persoane şi au avariat foarte multe clădiri şi instalaţii energetice din țară.

Citiți și: Război în Ucraina. O rachetă a lovit o clădire rezidenţială la Harkov VIDEO