Aterizare de urgenţă pe aeroportul din Timişoara. Unui copil i s-a făcut rău în avion

O aeronavă Wizz Air care circula pe relaţia Bucureşti - Pisa a aterizat de urgenţă pe aeroportul din Timişoara. Piloţii au luat această hotărâre după ce unui fetiţe în vârstă de nouă luni, aflate la bordul avionului, i s-a făcut rău. Printre pasageri s-a aflat şi cântăreaţa Daniela Gyorfi, care a declarat pentru România TV: "Copilul era vânăt deja, era în faţa mea, am stat exact în spatele mamei".

RomaniaTV.net
13 apr. 2013, 09:35
Aterizare de urgenţă pe aeroportul din Timişoara. Unui copil i s-a făcut rău în avion

O aeronavă Wizz Air care venea de la Bucureşti şi se îndrepta către Pisa (Italia) a aterizat, sâmbătă, de urgenţă, pe Aeroportul din Timişoara, după ce unui copil aflat la bord i s-a făcut rău.

Directorul Aeroportului din Timişoara, Daniel Idolu, a declarat, sâmbătă, corespondentului Mediafax că piloţii cursei Wizz Air Bucureşti – Pisa au solicitat aterizarea de urgenţă, după ce unui copil aflat la bordul aeronavei i s-a făcut rău.

S-a solicitat aterizarea de urgenţă la Timişoara, după ce unui copil aflat la bordul cursei Wizz Air Bucureşti – Pisa i s-a făcut rău„, a declarat Idolu. El a afirmat că este vorba despre o fetiţă de nouă luni.

Copilul a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara. „Fetiţă de nouă luni a fost transportată, alături de mama sa, care o însoţea, la Spitalul de Copii din Timişoara. Fetiţa a fost diagnosticată cu insuficienţă respiratorie acută pe o malformaţie cardiacă. În mod normal nu avea indicaţie de zbor. S-a decompresat în avion, practic. Acum este în stare stabilă, însă gravă„, a declarat Iancu Leonida, directorul Serviciului de Ambulanţă Timiş.

Copilul era dus în Italia de către părinţi, pentru a fi operat la inimă. Cântăreaţa Daniela Gyorfi a asistat la întreaga scenă şi a mărturisit la România TV: „Am rămas cu o traumă. Bebeluşul, fetiţa, Teodora o cheamă, avea probleme cu inima, trebuia să fie operată în Italia. Noroc cu pilotul care a avut inspiraţie de moment. Copilul era vânăt deja, era în faţa mea, am stat exact în spatele mamei şi i-a adus oxigen. Pilotul a fost inspirat să aterizeze imediat la Timişoara„.

Iniţial, avionul decolase la ora 11.30 de pe Aeroportul Henri Coandă, din Bucureşti şi ar fi trebuit să aterizeze în Italia în jurul orei 14.00, ora României, însă a ajuns la destinaţie cu întârziere.