Atitudine dură a preşedintelui PPE în criza refugiaţilor: Nu putem accepta toată MIZERIA LUMII

Partidele conservatoare ale Uniunii Europene au cerut întărirea frontierelor externe ale UE în scopul unui control eficient al afluxului de imigranţi care ar putea "destabiliza" regiuni întregi şi ţări din Uniune, în condiţiile sosirii a tot mai mulţi migranţi în Europa, scrie presa franceză.

31 oct. 2015, 16:21
Atitudine dură a preşedintelui PPE în criza refugiaţilor: Nu putem accepta toată MIZERIA LUMII

„Nu mai putem accepta miioane şi milioane de imigranţi pe care nu putem să îi gestionăm şi care destabilizează ţări şi regiuni întregi” din Europa, a afirmat Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European care regrupează partidele conservatoare din UE. Daul a făcut aceste afirmaţii cu ocazia deschiderii unui congres de două zile, la Madrid. „Nu putem accepta toată mizeria lumii”, a mai spus Daul.

Preşedintele PPE a atras atenţia asupra gestionării crizei imigranţilor în lunile de iarnă, în ţările din nordul continentului unde sosesc imigranţii, afirmând că ţările care îi primesc pe imigranţi nu vor avea resurse suficiente pentru aceştia. Daul a afirmat că „nici chiar gigantul fabricant de mobilier, Ikea, nu mai are paturi pe stoc din cauza cererii mari pentru refugiaţi”, potrivit 7sur7.be.

Citeşte şi Ministrul de Externe al Ungariei cere CONTROL la frontierele Greciei

Congresul PPE , de la Madrid, va trebui să adopte, miercuri, o rezoluţie de patru pagini ce va conţine recomandări privind accelerarea procedurilor de acordare de azil şi o ameliorare a primirii de refugiaţi, dar, în acelaşi timp, şi întărirea controlului la frontierele UE şi trimiterea în ţările de origine a migranţilor care nu primesc azil, lupta împotriva traficanţilor şi încheierea unor acorduri cu ţările de origine şi de tranzit, pentru a limita migraţia.