Atribuţii NOI pentru poliţiştii locali din Bucureşti. Ce AMENZI vor da

Poliţiştii locali din Sectorul 4 vor avea atribuţii noi. Aceştia vor putea da amenzi ce variază între 600-1.000 de lei persoanelor pe care le depistează că lipesc pe stâlpi, pe bănci sau pe clădiri afişe publicitare. Recent, şi în Sectorul 3 un bărbat prins că lipea afişe pe domeniul public cu mesajul "FORAJE PUŢURI" a fost sancţionat contravenţional de Poliţie. 

15 aug. 2016, 19:04
Atribuţii NOI pentru poliţiştii locali din Bucureşti. Ce AMENZI vor da

Poliţiştii locali din Sectorul 4 din Capitală vor avea atribuţii noi. Astfel, aceştia vor putea amenda persoanele pe care le prind că lipesc afişe pe stradă, ilegal. Proiectul a fost propus de administraţia locală din cauza numărului mare de sesizări venite din partea bucureştenilor, dar şi a faptului că astfel de mesaje publicitare degradează vizual spaţiul public.

„În activitatea de patrulare a efectivelor Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 4, lucrătorii operativi au constatat faptul că, de mai mult timp, există afişat pe mobilierul urban, stâlpi, chioşcuri şi alte asemenea amplasamente, diferite anunţuri cu caracter publicitar, la întâmplare, dând un aspect neîngrijit şi dezagreabil stâlpilor şi obiectelor urbane pe care sunt amplasate. Totodată, la acest lucru, se adaugă şi numeroasele sesizări ale cetăţenilor care au relatat faptul că diferite persoane, la diferite intervale de timp, obişnuiesc să lipească aceste afişe, rupându-le pe cele mai vechi sau care incomodau lipirea celor noi, astfel că ne aflăm în imposibilitatea de a lua măsuri sancţionatorii pentru eradicarea sau descurajarea acestui fenomen”, se specifică în raportul de specialitate care însoţeşte proiectul de Hotărâre de Consiliu Local Sectpr 4 privind împuternicirea Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 4 să constate şi să sancţioneze contravenţional persoanele fizice şi juridice la care se referă materialele publicitare, afişele sau orice alt tip de material publicitar, amplasate, fără respectarea prevederilor legale, pe obiecte de mobilier urban, stâlpi sau clădiri, pe raza administrativă a Sectorului 4. 

CITEŞTE ŞI Ce a păţit un bărbat care lipea afişe cu mesajul „FORAJE PUŢURI” pe stâlpii din Bucureşti

Bucureştiul este ticsit de mesaje amplasate haotic pe domeniul public. Cele mai multe şi mai agasante vizual sunt cele de pe stâlpi „FORAJE PUŢURI”, însoţite de un număr de telefon mobil. Aproape că nu a mai rămas niciun stâlp de pe stradă pe care să nu fie ataşat un astfel de mesaj. DETALII, AICI. 

Conform documentului menţionat, persoanele fizice prinse că lipesc afişe pe stâlpii stradali, pe bănci sau alt tip de mobilier urban vor fi amendate de poliţiştii locali din Sectorul 4 cu sume cuprinse între 600-1.000 lei. Cei prinşi în flagrant vor putea achita în 48 de ore de la încheierea procesului verbal doar jumătate din minimul amenzii, fiind obligaţi totodată să cureţe obiectele de mobilier urban, stâlpii şi clădirile fără a le degrada.