Au apus vremurile bune și în Grecia. Cât au ajuns să coste băuturile pe o plajă din Thassos în 2023

Grecia este una dintre destinațiile de vacanță preferate de foarte mulți români, mai ales din cauza prețurilor relativ accesibile.

14 iul. 2023, 17:46
Au apus vremurile bune și în Grecia. Cât au ajuns să coste băuturile pe o plajă din Thassos în 2023
Cât au ajuns să coste băuturile în Grecia

Foarte mulți români aleg anual să meargă în Grecia, în vacanță, țara fiind cunoscută pentru peisajele superbe dar și pentru prețurile accesibile. Cu toate astea, există și aici locuri care au devenit destul de neprietenoase cu buznarul, mai mulți turiști fiind nemulțumiți de costurile din unele baruri și restaurante.

Pentru că se așteptau la prețuri mai mici, aceștia și-au pregătit un buget precis înainte de a pleca în concediu, dar au realizat că realitatea este complet alta.

Citește și: Familie de români jefuită în Thassos. O vizită la o mănăstire le-a ruinat vacanța

Un turist român a dezvăluit că, odată ajuns pe Paradise Beach, o pjală din Thassos, a fost uimit de cât trebuie să plătească. Acesta a comandat un fresh de portocale, un Mojito și un Cuba Libre, pentru acare a trebuit să plătească 21 de euro, adică în jur de 100 de lei.

Însă, alți români spun că au fost mulțumiți de prețurile de aici. De exemplu, unul dintre aceștia spune că pentru o bere, o cafea și două ape a plătit doar 10 euro.

„Masa de aseară: platou calamar întreg , platou caracatiță , salată grecească și o porție cartofi prăjiți, €35. Prețurile din Thassos la mâncare sunt foarte bune. Băutura nu e așa ieftină: un Aperol Spritz făcut ca lumea, 8-8.5 €. Până si în Veneția era 7”, a mai spsu cineva, potrivit gandul.ro.

Citește și: Uite ce trebuie să faci dacă pleci cu maşina în Grecia. Ghidul complet care te ajută să ajungi în Thassos cu mai puţin de 100 de euro

Totodată, prețurile pentru un șezlong diferă în funcție de zonă. Potrivit unui anunț fotografiat de un turitst român afat în Grecia, prețurile pentru șezlonguri sunt următoarele:

  • Zona A: 7,5 euro de persoană, în condițiile unei consumații minime de 10 euro;
  • Zona B: 5 euro de persoană, cu o consumație minimă de 10 euro;
  • Zona C: Folosirea șezlongului e gratuită, dar consumația minimă este de 10 euro.

Totdată, după ora 18.00, șezlongurile sunt gratuite, dacă turiștii consumă de cel puțin 5 euro.