Au făcut eforturi uriașe să cumpere mașina electrică mult visată. La scurt timp, a început coșmarul. Ce au putut să afle când au dus-o la service

O familie a avut numai probleme la scurt timp după ce și-a cumpărat o mașină electrică la mâna a doua. Și-au dorit foarte mult acel vehicul și au și investit o mulțime de bani. Din păcate, însă, surpriza nu a fost deloc plăcută.

19 iul. 2022, 19:44
Au făcut eforturi uriașe să cumpere mașina electrică mult visată. La scurt timp, a început coșmarul. Ce au putut să afle când au dus-o la service

Abia și-au cumpărat mașina că a și început să aibă probleme. Când nu a mai funcționat au dus-o la service. Acolo au aflat că bateria trebuia înlocuită, dar că prețul ei e mai mare decât suma dată pe vehicul.

Avery Siwinski este un tânăr de 17 ani din Florida, ai cărui părinți au cheltuit 11.000 de dolari pe o mașină Ford Focus Electric uzată, un model din 2014 care avea aproximativ 60.000 de mile când a fost cumpărată, potrivit KVUE.

Doar șase luni s-a bucurat tânărul de mașină, înainte să înceapă să-i facă probleme. La scurt timp, tabloul de bord a început să clipească. „La început a fost bine”, a spus Siwinski. „Mi-a plăcut atât de mult. Era mic, liniștit și drăguț. Și brusc a încetat să funcționeze.”

Tânărul a declarat pentru presă că mașina a încetat să funcționeze, a dus-o la un atelier de reparații, iar familia a aflat în cele din urmă că bateria mașinii va trebui înlocuită.

Problema cea mai mare este că o baterie pentru mașina electrică costă 14.000 de dolari. „Reprezentanța Ford ne-a sfătuit să înlocuim bateria”, a spus bunicul tânărului. „Ar costa 14.000 de dolari”.

Apoi, familia a mai primit o lovitură. A aflat că nu mai sunt disponibile baterii de acel tip. „Apoi am aflat că bateriile nici nu sunt disponibile”, a spus Siwinski. „Deci nu a contat. Ar putea costa de două ori mai mult și tot nu am putea să o luăm”.

Citește și Călătoria cu trenul în condiţii de caniculă. Sfaturi utile de la CFR Călători

Citește și Scandal în jurul noului model Dacia Spring. Renault spune că şoferul e de vină, în cazul defectelor semnalate de un constănţean nemulţumit